Trump: – Putin forsikrer at han ikke blandet seg i valget i USA

Vladimir Putin har gjentatte ganger forsikret Donald Trump om at Russland ikke blandet seg inn i presidentvalget i USA. Trump tror Putin mener det han sier.

Presidentene Vladimir Putin (t.v.) og Donald Trump fikk tid til en kort prat da det ble tatt bilde av deltakerne på APEC-toppmøtet i Vietnam lørdag. Foto: AP/NTB scanpix

Temaet ble igjen tatt opp da de to presidenten snakket sammen under APEC-toppmøtet i Vietnam fredag og lørdag.

– Han sa at han absolutt ikke blandet seg inn i valget vårt, fortalte Trump etterpå til pressefolk på presidentflyet Air Force One.

Den amerikanske presidenten ville ikke gi et svart klar på om han tror Putins påstand er korrekt.

– Jeg tror virkelig at når han sier det til meg, så mener han det, sa Trump.

Amerikanske etterretningsorganisasjoner mener russiske myndigheter sto bak en omfattende kampanje for å hjelpe Trump og motarbeide Hillary Clinton i valgkampen i fjor. Kampanjen skal ha omfattet hacking, lekkasjer og spredning av «falske nyheter» på sosiale medier.

Spesialetterforsker og tidligere FBI-sjef Robert Mueller har fått i oppdrag å undersøke om noen av Trumps medarbeidere samarbeidet med russerne i valgkampen.

Putin avviste nok en gang disse anklagene på en pressekonferanse i Vietnam lørdag. Den russiske presidenten viste til påstander om at hans niese skal ha møtt en av Trumps tidligere rådgivere, noe han betegnet som «fantasier».