Verden

Trump: – Putin forsikrer at han ikke blandet seg i valget i USA

Vladimir Putin har gjentatte ganger forsikret Donald Trump om at Russland ikke blandet seg inn i presidentvalget i USA. Trump tror Putin mener det han sier.

Presidentene Vladimir Putin (t.v.) og Donald Trump fikk tid til en kort prat da det ble tatt bilde av deltakerne på APEC-toppmøtet i Vietnam lørdag. Foto: AP/NTB scanpix
  • og NTB

Temaet ble igjen tatt opp da de to presidenten snakket sammen under APEC-toppmøtet i Vietnam fredag og lørdag.

– Han sa at han absolutt ikke blandet seg inn i valget vårt, fortalte Trump etterpå til pressefolk på presidentflyet Air Force One.

Den amerikanske presidenten ville ikke gi et svart klar på om han tror Putins påstand er korrekt.

– Jeg tror virkelig at når han sier det til meg, så mener han det, sa Trump.

Amerikanske etterretningsorganisasjoner mener russiske myndigheter sto bak en omfattende kampanje for å hjelpe Trump og motarbeide Hillary Clinton i valgkampen i fjor. Kampanjen skal ha omfattet hacking, lekkasjer og spredning av «falske nyheter» på sosiale medier.

Spesialetterforsker og tidligere FBI-sjef Robert Mueller har fått i oppdrag å undersøke om noen av Trumps medarbeidere samarbeidet med russerne i valgkampen.

Putin avviste nok en gang disse anklagene på en pressekonferanse i Vietnam lørdag. Den russiske presidenten viste til påstander om at hans niese skal ha møtt en av Trumps tidligere rådgivere, noe han betegnet som «fantasier».

Les mer om

  1. Donald Trump
  2. Vladimir Putin