Verden

Nord-Korea avviser atomforhandlinger med USA

USA åpnet forrige uke for å forhandle med Nord-Korea om det lukkede landets atomprogram, etter at USA og de andre stormaktene i den såkalte 5+1-gruppen landet en atomavtale med Iran. Her er Nord-Koreas leder Kim Jong-un på en flytrening med kvinnelige kamp-piloter.

Seoul: - Vi har overhodet ingen interesse av å inngå samtaler om å ensidig fryse eller kvitte oss med atomvåpen, heter det i en uttalelse fra det nordkoreanske utenriksdepartementet tirsdag.

  • Reuters
  • Ntb

Nord-Korea sier det er helt uaktuelt å innlede forhandlinger om landets atomprogram, etter at USA forrige uke åpnet for samtaler.

Aftenposten mener:

Les også

Liten grunn til atomoptimisme

USA åpnet forrige uke for å forhandle med Nord-Korea om det lukkede landets atomprogram, etter at USA og de andre stormaktene i den såkalte 5+1-gruppen landet en atomavtale med Iran.

USA er rede til slike forhandlinger hvis samtalene er troverdige, omfatter hele Nord-Koreas atomprogram og resulterer i konkrete og irreversible steg i retning atomnedrustning, het det fra Washington.

Nord-Korea gjennomførte sin første prøvesprengning i oktober 2006, noe som ble møtt med harde internasjonale sanksjoner. Siden da har regimet hevdet å ha gjennomført ytterligere to prøvesprengninger.

Samtalene om Pyongyangs atomprogram mellom Nord-Korea, Sør-Korea, USA, Russland, Kina og Japan ble avsluttet uten gjennombrudd i 2009.

Les også

  1. Trumps oppslutning skyter i været

  2. Netanyahu etterforskes for økonomisk snusk

  3. USA åpner for atomforhandlinger med Nord-Korea