Én person drept og syv såret i kirkeskyting i Nashville – kirketjeneren kan ha avverget massakre

Én person er død og syv er såret i en skyteepisode i en kirke i Antioch utenfor Nashville i delstaten Tennessee. Kirketjeneren hindret gjerningspersonen fra å skade flere.

Én person ble drept og flere såret da en person løsnet skudd mot kirkegjengere i Nashville.

Syv personer er såret og én 39 år gammel kvinne er bekreftet død opplyser en talsperson for brannvesenet i Nashville overfor NBC News.

En prest i menigheten var en av dem som ble truffet av kuleregnet, og han var innlagt på sykehus i natt med livstruende skader, ifølge den lokale TV-stasjonen WHNT19.

Gjerningsmannen som ble skadet i angrepet, er nå skrevet ut fra sykehuset, og blir siktet for drap og drapsforsøk. Det melder politiet i Nashville på Twitter litt etter klokken 23 norsk tid.

Stoppet av kirketjeneren

Skytingen fant sted etter en gudstjeneste i Burnette Chapel Church of Christ. Ifølge brannvesenet er alle de sårede bortsett fra én, over 60 år.

Politiets talsmann, Don Aaron opplyser ifølge nyhetsbyrået AP, at gjerningsmannen kom til parkeringsplassen utenfor kirken da følget fra gudstjenesten var på vei ut.

Han skjøt og drepte da en kvinne som var på vei til bilen sin.

Deretter skal han ha gått til den bakre inngangen til kirken, hvor han skjøt og skadet seks mennesker, før han ifølge Fox News ble stoppet av den 22 år gamle kirketjeneren, Robert Engle.

Ifølge Tennessean som refererer til samme pressekonferanse, skal gjerningsmannen ha endt med å skyte seg selv i brystet, i konfrontasjonen med Engle.

Deretter skal Engle ha løpt til bilen sin og hentet en pistol som han så holdt mot gjerningsmannen til politiet kom.

– Dette er en eksepsjonelt modig person sa Aaron ifølge Reuters, om Engle som trolig reddet mange menneskeliv.

Motivet for skytingen er foreløpig ikke kjent.

Brannvesenet i Nashville bekrefter at åtte personer er såret og fraktet til sykehus. Ifølge en talsperson fra sykehuset, Vanderbilt University Medical Center, som Tennessean har snakket med, er to av ofrene kritisk skadet. Tilstanden for de andre fire er stabil.

I tillegg ble gjerningsmannen sendt til sykehus for behandling for skaden han pådro seg selv. Han ble senere skrevet ut.

Rundt 50 mennesker skal ha vært i kirken da skytingen fant sted.

Gjerningsmann var iført maske som dekket ansiktet

Ifølge NBC News som refererer til politiets talsperson, Don Aaron, var gjerningsmannen iført en skimaske som delvis dekket ansiktet. Videre opplyser han at bilen hans sto på tomgang utenfor kirken mens han gikk til angrep på kirkegjengerne.

Aaron opplyser at gjerningsmannen er en 26 år gammel afroamerikansk mann, og bor i området. Ifølge Fox News som refererer til politiet, skal gjerningsmannen tidligere ha vært delaktig i menigheten hvor han søndag skjøt og drepte en person, og såret seks andre.