Verden

Her er de siste bildene av Diana

Se bildene som ble lagt frem som bevis under rettshøringen om Dianas dødsfall.

Dette bildet ble angivelig tatt da ulykkesbilen forlot Ritz Hotel. I baksetet sitter prinsesse Diana og Dodi Al Fayed. I forsetet (tv.) sitter Trevor Rees-Jones og sjåfør Henri Paul.
  • Jostein Ihlebæk
    Jostein Ihlebæk
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Les også:

Les også

- Jeg tror de ble drept <br/>av kongefamilien


Dette bildet ( på toppen ) skal ha blitt tatt bare minutter før den fatale kollisjonen i Pont d'Alma-tunnelen i Paris 31. august 1997. Bildet ble lagt frem under den nye rettshøringen rundt dødsfallene til prinsesse Diana og Dodi Al Fayed i går, og ble frigitt for pressen i natt.

Siste bilder

Dette bildet er angivelig tatt idet paret forlater Ritz Hotel i Paris. I baksetet på Mercedesen kan man se prinsesse Diana som snur seg mot pressefotografene utenfor hotellet, og Dodi Al Fayed er knapt synlig ved siden av henne. I forsetet ser man livvakten Trevor Rees-Jones som overlevde ulykken, og sjåføren Henry Paul, som også omkom da bilen kolliderte med en søyle inne i tunnelen. Ifølge politiet hadde sjåføren et promillenivå tre ganger over det lovlige da han kjørte bilen.

Paparazzi-bevis

Bildet er tatt av den franske fotografen Jaques Langevin, som var en av paparazziene som var anklaget for å jage Diana inn i døden, men ble senere frikjent. Under åpningsdagen av granskningen, som formelt kalles et likskue, har jurymedlemmene blitt vist en rekke bilder fra prinsessens og Fayeds siste måneder i live. Det er også lagt frem flere bilder av bilvraket fra ulykkesstedet, som er tilgjengelig på de offisielle nettsidene til The Scott Baker Inquest. Jurymedlemmene ble også vist kart over rutene som ble valgt av sjåføren, så vel som bilder av tunnelen og søylen der kollisjonen skjedde.

Enorm interesse

Granskningen startet i London's Royal Courts of Justice i går med et voldsomt medieoppbud. Interessen rundt saken har vært så enorm at jurymedlemmene har fått politibeskyttelse til og fra rettssalen. Høringen ventes å kunne vare i opp mot seks måneder, ifølge BBC. Både britisk og fransk politi etterforsket dødsulykken grundig, og konkluderte med at de tre dødsfallene skyldtes en ulykke.

Skylder på kongefamilien

Politiet mener Henri Paul kjørte i beruset tilstand og kjørte inn i søylen da han ble jaget av innpåslitne fotografer. Men faren til Dodi Al Fayed, Mohamed, som blant annet eier luksusvarehuset Harrods i London, har hele tiden hevdet at Dodi og Diana ble utsatt for noe kriminelt. Ifølge han var det den britiske kongefamilien som fikk dem drept. Les også:

Bilen traff søylen, som er markert med rødt, i Pont d'Alma-tunnelen i Paris. Klikk på bildet for større versjon.
Både Dodi, Diana og Henry Paul døde i denne ulykken.
Politiet konkluderte med at dødsfallene skyldtes en ulykke. Faren til Dodi mener det ligger noe kriminelt bak.
Her er nok et bilde som skal være tatt da følget tok bilen fra Hotel Ritz.
Bildene av ulykkesstedet ble lagt frem under den første dagen av den nye Diana-granskningen i London i går.
Dødsulykken skjedde i Pont d'Alma-tunnelen i Paris 31. august 1997.