Verden

Irakske styrker erobrer stadig mer av Tal Afar

Irakske regjeringsstyrker erobrer stadig mer av Tal Afar og har nå heist flagget over den gamle festningen i byen, som har vært kontrollert av IS siden 2014. 

Irakske regjeringsstyrker og Iran-støttede militssoldater (bildet) rykker stadig lenger inn i Tal Afar, som har vært regnet som IS' siste bastion i Irak.
  • NTB

Spesialstyrker har frigjort den gamle festningen og Basatin-distriktet, opplyste en talsmann for de irakske regjeringsstyrkene i området lørdag.

IS er nå drevet ut av rundt 70 prosent av Tal Afar, hevder talsmannen, men opprørere fra den ytterliggående islamistgruppen holder fortsatt stand i den nordlige delen av byen.

Tal Afar ligger 70 kilometer vest for Mosul, der IS proklamerte sitt såkalte kalifat i 2014. Byen ligger strategisk plassert ved veien mellom Mosul og Syria og har vært islamistgruppens siste bastion i Irak.

  • Aftenposten i Mosul: Mirakelgutten Tomas overlevde mot alle odds.
  • LES OGSÅ: Bli med inn i IS’ hemmelige treningsleir under bakken.

IS på defensiven

I juli ble IS drevet ut av Mosul, og for seks dager siden innledet irakske regjeringsstyrker og Iran-støttet milits en offensiv for å ta Tal Afar, godt hjulpet av flystøtte fra den USA-støttede koalisjonen.

Før byen ble erobret av IS bodde det rundt 200.000 mennesker i Tal Afar, men ifølge hjelpeorganisasjoner er det nå trolig rundt 40.000 som bor der.

Les mer om

  1. Den islamske staten (IS)
  2. Irak