- McCain tilbyr bare ønsketenkning

Obama mener motstander McCain har en utdatert ideologi.

Barack Obama leder ifølge den siste meningsmålingen fra Wall Street Journal og NBC News med ti prosentpoeng. Her adresserer han en folkemengde under tirsdagens valgkampmøte i Miami, Florida.

Den økonomiske nedgangen er en viktig årsak til at Barack Obama nå ligger foran sin rival John McCain i presidentvalgkampen.

— Forstår ikke

En ny meningsmåling som er utført for Wall Street Journal og NBC News viser at Obama ligger ti prosentpoeng foran McCain. I målingen får Obama 52 prosent støtte, McCain 42. Og da titusenvis av tilhengere i natt samlet seg i Miami for å se Obama tale, var det økonomi som var tema nummer en. Obama fortalte dem at McCain ikke forstår hvor hardt de økonomiske problemene rammer vanlige amerikanere. Obama har gitt støtte til nok en økonomisk kriseplan, noe både sentralbanksjef Ben Bernake og president George W. Bush har indikert at de kan støtte. McCain har sagt at han ønsker å holde alle muligheter åpne.

- Ignoranse

— Jeg har nyheter til senator McCain: Hardt arbeidende familier som er blitt rammet av denne økonomiske krisen - folk som ikke kan betale sine boliglån, sine helseutgifter eller betale for barnas utdannelse - de har ikke tid til å vente og se. De har ikke tid til å stille seg i køen bak toppsjefer og banker på Wall Street, sa Obama til stor jubel. - I stedet for fornuftige løsninger har de måned etter måned ikke tilbudt annet enn ignoranse, ønsketenkning og utdatert ideologi, sa Obama om McCain-kampanjen. Valgkampmøtet i Miami sammen med sin kone Michelle markerer slutten på et to dagers opphold i Florida - en svært viktig vippestat. Obama har avlyst sine valgkamparrangementer torsdag og fredag for å besøke sin syke bestemor på Hawaii.

- Dårlige løsninger

John McCain har også økonomi sentralt i sin valgkamp, og anklager Marack Obama for å representere høyere skatter. - Mens amerikanere lider, ønsker Barack Obama å ta mer penger ut fra vanlige folks lommebok for å betale dårlig håndterte, statlige løsninger. Det er ikke en løsning, det er det som er problemet, sier hans talsmann Tucker Bounds. Se også: