Verden

Frank synes sykkelen på 940 kilo veier litt for lite

Frank Doses sykkel er ikke akkurat noe for Birken med sine 940 kilo. Han synes likevel den ikke er tung nok ennå.

Tyske Frank Dose har bygget sykkelen selv og planlegger å sette verdensrekord med den. Dynamoen har ikke helt samme dimensjoner som dekket.
  • Kjetil Hanssen
    Kjetil Hanssen
    Journalist

Tyske Frank Dose planlegger lørdag å sette verdensrekord og komme inn i Guinness rekordbok med verdens tyngste sykkel. Han skal da etter planen tråkke seg inn til rekorden med det hjemmebygde fremkomstmiddelet. Foreløpig veier doningen 940 kilo, men han vil gjerne at den veier et firesifret antall kilo før rekordforsøket går av stabelen.

Vellykket prøvetråkk

En av Doses lokalaviser, Schleswig-Holsteinische Landeszeitung, var tilstede da lastebilsjåføren i helgen for første gang hadde sykkelen på veien og prøvetråkket.

– Tråkk Franky, ropte kompisene og sykkelet rullet fremover. Dermed ble generalprøven stemplet som vellykket.

– Jeg er lettet, sa syklisten selv.

Håper på 5 km/t

Lørdag planlegger Dose å sykle et par hundre meter og håper å komme opp i 5 kilometer i timen. Den nåværende verdensrekorden for verdens tyngste sykkel er på 860 kilo. Doses sykkel er dermed allerede tung nok, men han vil prøve å få den opp i 1,2 tonn før rekordforsøket lørdag i hjembyen noen mil sør for grensen mot Danmark.

Dekkene på vidunderet har en diameter på halvannen meter og kommer fra en gjødselspreder. Han har tildels brukt skrapmetall i sykkelen, men sluttet likevel å telle penger da prisen var kommet opp i 5000 euro - ca. 46.000 kroner. Og da er utallige arbeidstimer siden mars ikke regnet med.

  • Har du fått med deg dette prosjektet om Russland?
  • Hvorfor er ikke russerne blitt som oss? Aftenpostens Moskva-korrespondent Per Anders Johansen og hans far Jahn Otto deler sin kunnskap om Russland. Hør den første podkast-episoden i spilleren under, eller få alle samlet her.

Du kan også lytte til dem hos iTunes i podkast-strømmen fra AftenpostenVerden.

Tre andre artikler om sykling:

Les mer om

  1. Sykkel
  2. Guinness rekordbok