Verden

Air France-leder «nesten lynsjet» under protest

Personaldirektøren i Air France fikk revet av skjorta og ble «nesten lynsjet» av ansatte som protesterte mot en plan om å kutte 2.900 stillinger i flyselskapet.

Den skjorteløse personaldirektøren Xavier Broseta (midten) evakueres av sikkerhetsvakter etter at ansatte tok seg inn på et styremøte i Air Frances hovedkvarter mandag.
  • Ntb

Air France-KLM la mandag frem planer som kan føre til kutt av 2900 arbeidsplasser. Planen er en konsekvens av at selskapets flyvere ikke vil godta å jobbe flere timer enn de gjør i dag.

Styremøtet med Air France-toppene, som fant sted ved selskapets hovedkontor i Roissy utenfor Paris, ble imidlertid brått avbrutt da hundrevis av streikende arbeidere stormet inn i flyselskapets hovedkvarter, som ligger i Roissy utenfor Paris.

Demonstranter foran en av flygiganten Air Frances Airbus A-320-maskiner.

Ifølge en fagforeningsrepresentant ble personaldirektør Xavier Broseta «nesten lynsjet», og han fikk skjorten revet av idet han prøvde å rømme fra stedet ved hjelp av sikkerhetsvakter.

Administrerende direktør Frederic Gagey forsvant også raskt fra møtet, som styret besluttet at ikke blir tatt opp igjen mandag. Ledelsen fordømmer det de omtaler som «fysisk vold», og sier de vil anmelde saken til politiet.

Frankrikes transportminister Alain Vidalies sier volden er «uakseptabel».

Fire fagforeninger innledet streik samtidig som ledelsen i selskapet møttes mandag. Det er ikke klart hvor mange ansatte som deltar i streiken, men flyselskapet sier at rutene ikke vil bli påvirket utover enkelte forsinkelser ved innsjekking.

Streikende Air France-ansatte demonstrerte mandag foran selskapets hovedkontor på Charles de Gaulle-flyplassen utenfor Paris.

Er du interessert i luftfart? Denne saken om Norwegian fortller hvordan det norske selskapet har spart stort på den lave oljeprisen:

Les også

  1. Kjos gamblet og sparte over 1 milliard kroner

  2. Ny plan for å få Concorde på vingene igjen

  3. Dette er de 100 beste flyselskapene i verden