Han kommer ikke hjem for å hjelpe Arbeiderpartiet og Støre

BRUGGE/OSLO (Aftenposten): Det er ikke engang sikkert Jens Stoltenberg noen gang kommer tilbake i norsk toppolitikk.

Snart må Jens Stoltenberg begynne å tenke på hva han skal gjøre når Nato-tiden er over. – Ja, jeg skal jo hjem. Og jeg er sikker på jeg finner noe meningsfylt å gjøre, sier han under dette intervjuet i Brugge.

Det er én måned til Arbeiderpartiets landsmøte. Og nøyaktig seks måneder til stortingsvalget. Jonas Gahr Støre sliter på meningsmålingene.

Jo lavere oppslutning partiet får, desto høyere går spekulasjonene om det sitter en frelser i Brussel. En som skal løfte Arbeiderpartiet til gamle høyder.

Jens Stoltenberg vrir seg på stolen. Han misliker å snakke om fremtiden. Men etter seks og et halvt år som Natos generalsekretær går hans tid mot slutten. I oktober 2022 er det definitivt over. Da vil han ha sittet i åtte år.

I tiden fremover vil han måtte leve med at det skrives om og spekuleres rundt hvem som blir hans etterfølger i Nato, hva som vil stå igjen som hans ettermæle og hva han skal gjøre når tiden som Nato-sjef er over.

Skal man igjen kunne se Jonas Gahr Støre og Jens Stoltenberg sammen i norsk politikk og regjering? Her fra slottsplassen sammen med avtroppende miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) og kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV).

Og spørsmålet alle vil ha svar på: Kommer han tilbake i norsk politikk? Vil han bli statsminister igjen?

Det svarer han på i dette eksklusive intervjuet med Aftenposten.

Les hele saken med abonnement