Ruben (9) kan snart reise hjem

Den nederlandske gutten som overlevde flykræsjen i Libya onsdag, har begynt å snakke og har bedt om mat.

103 mennesker omkom da et fly kræsjet på Tripoli flyplass i Libya onsdag. Nærmest ved et mirakel overlevde den ni år gamle nederlandske gutten Ruben van Assouw. Onsdag ble han operert for flere beinbrudd på et sykehus i Tripoli.

– Han er i mye bedre form og har begynt å snakke og har bedt om mat, sa lege Siddiq ben Dilla torsdag.

Foreldrene og en bror døde

Niåringen skal ha vært på safari i Sør-Afrika før den katastrofale ulykken. Begge foreldrene og storebroren hans mistet livet i flystyrten. Hans tante og onkel møtte torsdag opp på sykehuset for å ta seg av gutten.

Hukommelsen hans er god. Da slektningene hans gikk inn døren, smilte han. Han var glad for å se dem.
Talsmann for de nederlandske myndighetene.

Så snart han blir frisk nok reiser niåringen hjem til Nederland.

Flyet var på vei fra Sør-Afrika til Libya da det onsdag morgen styrtet under et landingsforsøk, Flyet skal ha krasjet rett ved rullebanen.

Årsaken til flystyrten er foreløpig ikke kjent. Etterforskere fortsetter torsdag arbeidet med å finne ut hva som har skjedd.

Andre store ulykken

Det var minst 13 libyere og 61 nederlendere blant de omkomne. I tillegg omkom personer fra Tyskland, Zimbabwe og Filippinene.

Flyet tilhører Afriqiyah Airways og skal være av typen Airbus A330-200. Flyet hadde bare vært i drift siden august i fjor.

Ifølge sikkerhetshetsoffiserer kan flyet ha forsøkt å foreta en såkalt "go-around" i sårlig sikt som skyldtes solfylt tåke, skriver nyhetsbyrået AP.

Dette er den andre store ulykken med en Airbus A330-200 på under et år. 1. juni i fjor styrtet en Air France-maskin på vei fra Brasil til Frankrike med 228 mennesker om bord. 51 av de omkomne er funnet. Årsaken til ulykken er fortsatt ikke kjent.