Verden

Netanyahu styrker bosetningene

Israels statsminister Benjamin Netanyahu varsler aggressive tiltak mot palestinere på den okkuperte Vestbredden etter palestinske angrep i bosetninger.

Israelske soldater holder vakt ved bosetningen Kiryat Arba etter at en 13 år gammel jente ble drept mens hun lå og sov. Foto: Mussa Qawasma / Reuters / NTB scanpix

 • NTB
 • Frode Sætran

Israels statsminister Benjamin Netanyahu varsler en «spesiell plan». Foto: POOL

Allerede fredag ga Netanyahu og forsvarsminister Avigdor Lieberman grønt lys til bygging av 42 nye boliger i bosetningen Kiryat Arba, ifølge avisa Haaretz.

Les også

USA, Russland, FN og EU: Israel må stanse bosettingen!

Jente (13) drept

Dagen før ble ei 13 år gammel israelsk-amerikansk jente knivdrept av en palestinsk tenåring mens hun lå og sov i sitt hjem i den samme bosetningen.

- Aggressive tiltak

– Vi tar i bruk ulike midler, deriblant aggressive tiltak som vi ikke har brukt tidligere, sa statsministeren under et regjeringsmøte søndag.

I tillegg lover han en spesiell innsats for å styrke bosetningene og varsler en «spesiell plan» for Kiryat Arba i nærmeste framtid.

Skjøt rabbiner

Fredag skjøt og drepte en palestiner en jødisk rabbiner som var på vei i bil sør for byen Hebron på den okkuperte Vestbredden. Få timer tidligere ble en kvinne skutt og drept da hun ifølge den israelske hæren gikk til angrep på soldater med kniv i byen.

Stengte Hebron

Israel svarte med å stenge av Hebron og området rundt og sendte flere hundre flere soldater til byen. Blokaden rammer 700.000 palestinere. Hæren har dessuten inndratt alle tillatelser til å jobbe i Israel for alle som bor i landsbyen Bani Naim, der palestineren som drepte 13-åringen, kom fra. (©NTB)

Flere artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Hebron avstengt etter palestinske angrep

 2. VERDEN
  Publisert:

  13 år gammel jente knivstukket til døde på Vestbredden - Israels statsminister varsler kollektiv straff

 3. VERDEN
  Publisert:

  Willoch reagerer på at norsk observatørstyrke legges ned: – Dette er trist, for å si det forsiktig.

 4. KOMMENTAR
  Publisert:

  Israel misliker internasjonale øyne

 5. VERDEN
  Publisert:

  Domstol varsler full gransking av påståtte krigsforbrytelser i Palestina

 6. VERDEN
  Publisert:

  Midtøsten-kvartetten: Fredsløsningen dør om ikke Israel stanser bosettingsaktiviteten