Cameron til Labour-lederen: «For guds skyld mann, gå av!»

Selv britenes statsminister David Cameron ber nå Labour-lederen Jeremy Corbyn gå av.

Her er Storbritannias statsminister David Cameron under dagens spørretime i det britiske parlamentet.
  • Steinar Dyrnes

Artikkelen oppdateres:

Det gjorde Cameron klart under statsministerens spørretime i det britiske parlamentet onsdag. Først gjorde Cameron det klart at han mente det ikke var i nasjonens interesse at Corbyn fortsatte, deretter avsluttet han tiraden slik:

«For guds skyld mann, gå av!»

Klippet kan du se i videoen under.

Knust i mistillitsavstemning

172 av Labours medlemmer i parlamentet stemte tirsdag for et mistillitsforslag mot Corbyn. 40 stemte for at de fortsatt har tillit til partilederen, 13 stemte ikke, mens fire stemmer ble regnet som ugyldige. Avstemningen var ikke bindende.

Men med dette nedslående resultatet økte presset betraktelig for at Corbyn må trekke seg som partileder, etter avstemningen der hver enkelt i partiets parlamentsgruppe kunne avgi sin stemme hemmelig.

Erkefiender

Cameron er avtroppende partileder i Labours erkefiende Det konservative partiet. Det er høyst uvanlig at lederen for ett av Storbritannias to store partier ber den andre går av. I likhet med Cameron ønsket også Corbyn at Storbritannia skulle forbli medlem av EU.

Halvhjertet Corbyn tok ferie i valgkampen

Men mange, i begge de to store partiene i Storbritannia, er forbannet på Corbyn for hans lunkne støtte til ja-siden. Han nektet blant annet å opptre sammen med Cameron og tok også en ukes ferie i valgkampen.

Også internt i Labour fortsetter presset å øke mot Corbyn. Onsdag ettermiddag gikk også hans forgjenger Ed Miliband ut og ba Corbyn trekke seg.

På toppen av det har også Milibands forgjenger Gordon Brown gitt uttrykk for det samme i et intervju onsdag.

Som om det ikke var nok, trakk Pat Glass seg onsdag som skyggeutdanningsminister – to dager etter at hun ble utnevnt av Corbyn.

Hør Europa-korrespondent Øystein Langberg, tidligere London-korrespondent Ulf Andenæs og programleder Alf Ole Ask analysere konsekvensene av britenes dramatiske EU-nei i vår ferske utenrikspodcast.