Verden

19 år gammel syrer pågrepet for terrorplaner i Tyskland

Tysk politi fotografert ved en boligblokk i Schwerin tirsdag etter at en 19-åring ble pågrepet i byen. Foto: Bernd Wuestneck/dpa via AP / NTB scanpix

En 19 år gammel syrisk mann er pågrepet, mistenkt for å ha planlagt et bombeangrep i Tyskland, opplyser tysk påtalemyndighet.

  • og NTB

Mannen ble pågrepet tidlig tirsdag morgen av spesialstyrker i Schwerin, som ligger i delstaten Mecklenburg-Vorpommern nordøst i Tyskland.

– Et alvorlig angrep er blitt forhindret. Denne aksjonen fant sted i rette øyeblikk: Sent nok til å sikre nødvendig bevis, men tidlig nok til å uskadeliggjøre en potensiell fare, sier innenriksminister Thomas de Maizière.

19-åringen er mistenkt for å ha «planlagt og allerede konkret forberedt et islamistisk motivert angrep ved bruk av svært kraftig sprengstoff», heter det i en pressemelding fra den føderale påtalemyndigheten for antiterrorsaker.

– Det har ennå ikke blitt etablert hvorvidt den mistenkte allerede hadde et mål for øye, skriver påtalemyndigheten.

Politiet har heller ikke noen informasjon om at 19-åringen tilhørte en terrororganisasjon.

Politiet mener syreren senest i juli 2017 bestemte seg for «å sprenge en bombe i Tyskland med mål om å drepe og såre så mange mennesker som mulig». I de påfølgende ukene kjøpte 19-åringen kjemiske produkter og materialer som kan brukes til å lage en bombe, heter det.

Politiet har ransaket 19-åringens leilighet og en rekke andre boliger i delstaten nord for Berlin. Beboerne i de øvrige leilighetene er ikke mistenkt for å være involvert i mannens planer.

Les mer om

  1. Tyskland
  2. Terror