Verden

Nord-Korea kaller FN-sanksjoner en krigshandling

Nord-Korea betegner de siste FN-sanksjonene mot landet som en krigshandling og sverger å fortsette med sitt atomvåpenprogram, ifølge nyhetsbyrået Yonhap.

Nord-Korea betegner de siste FN-sanksjonene mot landet for en krigshandling og sverger å fortsette med sitt atomvåpenprogram. Her fra en nordkoreansk missiloppskyting. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service / AP / NTB scanpix

FNs sikkerhetsråd godkjente fredag ​​enstemmig sin fjerde runde med nordkoreanske restriksjoner i år. Begrensningene er særlig rettet mot landets energiimport og begrenser samtidig eksporten ytterligere.

Utenriksdepartementet i Pyongyang uttalte ifølge nyhetsbyrået KCNA at restriksjonene brøt freden og stabiliteten på Koreahalvøya, meldte det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

– Dersom USA ønsker å leve trygt, må det forlate sin fiendtlige politikk mot Nord-Korea, het det i uttalelsen.

Departementet la til at USA i stedet bør lære å eksistere sammen med et atomvåpenutstyrt Nord-Korea og «våkne opp fra sin drøm om at landet skal gi opp atomvåpen».

– Vi vil ytterligere befeste vår forsvarsevne med kjernefysisk avskrekking. Den tar sikte på å utrydde alle USAs atomtrusler, utpressing og fiendtlige handlinger ved å etablere en praktisk styrkebalanse med USA, het det videre i uttalelsen.

Les mer om

 1. FNs sikkerhetsråd
 2. Nord-Korea

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Nord-Korea tester nytt våpen

 2. VERDEN

  Nord-Korea skal ha avfyrt to raketter

 3. VERDEN

  Nord-Korea har avfyrt flere missiler

 4. VERDEN

  For to år siden åpnet landene forsoningssenter. Nå har Kim sprengt det i luften.

 5. VERDEN

  Nyhetsbyrå: Nord-Korea truer med å avlyse toppmøte med USAs president

 6. VERDEN

  Yonhap: Nord-Korea avfyrer rakett igjen