Verden

Minst åtte drept i selvmordsangrep mot kirke i Pakistan

Minst åtte mennesker er drept og mange er såret i et selvmordsangrep mot en kirke i Pakistan.

Slik så det ut inne i kirken etter angrepet.
  • Wenche Fuglehaug Fallsen
    Journalist
  • NTB
  • Alf Ole Ask
    Journalist

Minst åtte mennesker er drept og minst 30 er såret i et selvmordsangrep mot en metodistkirke i Quetta i Pakistan.

Hindustan Times oppgir antall skadede til 45. Lokale politosjefer sier at de to terroristene hadde planer om å ta gisler, men at sikkerhetsstyrkene hindret dem i det.

Tilstanden til flere av de sårede er kritisk, opplyser sykehuskilder og lokale myndigheter.

Ifølge politisjefen i Balutsjistan-provinsen, Moazzam Jah, angrep to selvmordsbombere kirken under søndagsmessen. Den ene av dem ble skutt og drept av politifolk utenfor, mens den andre greide å ta se fram til kirkedøra der han utløse sprengladningen.

– Politiet reagerte raskt og hindret angriperne fra å ta seg inn i hovedrommet, sier Jah.

Skadede ble fulgt ut av kirken.

Fullsatt kirke

Rundt 250 mennesker deltar vanligvis under søndagsmessen i kirken, men ettersom det nærmer seg jul var det rundt 400 til stede da angriperne slo til.

– Takk Gud! Dersom terroristene hadde lyktes med planen sin, hadde over 400 dyrebare liv vært i fare, sier innenriksministeren i provinsen, Sarfraz Bugti.

Lokale TV-stasjoner viser kvinner og barn som blir hjulpet ut av kirken og et stort antall sykebiler og politibiler på stedet.

Ingen har tatt på seg ansvaret for angrepet, men ytterliggående islamister har tidligere gjennomført lignende angrep mot Pakistans kristne minoritet.

Pakistans innenriksminister Ahsan Iqbal fordømte angrepet som kom dagen etere at Pakistan markerte treårsdagen for angrepet på en skole i Peshawar i 2014 der 150 personer ble drept, de fleste studenter.

En politimann roper ut beskjeder mens unger blir evakuert fra kirken.

Minoritet

Rundt 1,6 prosent av Pakistans 200 millioner innbyggere er kristne men har lenge blitt diskriminert og må blant annet nøye seg med dårlig betalte jobber.

Kristne har også blitt offer for blasfemianklager i det muslimske Pakistan, og har i likhet med andre religiøse minoriteter blitt gjenstand for angrep.

I påsken i 2016 ble over 70 mennesker drept, blant dem mange barn, da en selvmordsbomber sprengte seg i en park i Lahore. En fraksjon av pakistansk Taliban, Jamaat ul Ahrar, tok på seg ansvaret for angrepet.

Quetta har lenge vært hovedsete for den afghanske Taliban-ledelsen og pakistanske myndigheter anklages for å lukke øynene for nærværet.

Les mer om

  1. Terror