27-åring pågrepet etter skyting i Helsingborg - tre alvorlig skadet

Fire menn i 20-årene ble såret da to gjenger gikk løs på hverandre i sentrum av Helsingborg lørdag kveld. En av dem er pågrepet, mistenkt for drapsforsøk.

Politiet sperret av et stort område etter skytingen i Helsingborg sentrum.

– Noen ble skutt og noen har stikk- og kuttskader, sier politiets talsmann Fredrik Bratt til Aftonbladet.

Politiet fikk melding om skytingen i nærheten av Gustav Adolfs kirke i sentrum av byen rundt klokken 20. Fire personer ble kjørt til sykehus med skudd- og kuttskader. For tre av dem er tilstanden alvorlig, mens den fjerde kun har lettere skader. De skal alle være i 20-årene.

Et vitne som var på vei til kino sammen med venner, meldte fra om hendelsen til Helsingborgs Dagblad.

Ifølge vitnet skal de ha hørt skudd og sett at en mann falt om. Deretter skal de ha sett en mann kjøre fra åstedet på en motorsykkel.

Kjenning av politiet pågrepet

Den ene av de sårede, en 27 år gammel mann med lettere skader, ble pågrepet søndag morgen, mistenkt for drapsforsøk. Politiet beskriver alle de innblandede som kjenninger og ifølge Aftonbladet tilhører de to kriminelle gjenger.

– Han ble skadd i forbindelse med skuddløsningen, men har ingen alvorlige skader. Han er en kjenning, sier Kenneth Andersson, i Helsingborg-politiet.

– Skytteren var svartkledd, kom på en motorsykkel og avfyrte flere skudd. Det ble kaos og folk skrek, forteller et øyenvitne til Aftonbladet.

Flere skytepisoder det siste året

Det har vært en rekke skyteepisoder i Helsingborg det siste året.

Byen ligger i Skåne, om lag 65 kilometer nord for Malmö, der tre personer ble skutt og drept 18. juni. Også 22. juni ble en mann skutt og drept i Malmö, og det har vært andre skyteepisoder i byen siden trippeldrapet, som politiet knytter til en gjengkonflikt.

– Det er usikkert om kveldens skuddløsning kan knyttes til tidligere hendelser, sa politiets pressetalsmann Rickard Lundquist lørdag.