Donald Trumps vei til suksess - i bilder og tweets

Mot alle odds har Donald Trump sikret seg rollen som republikanernes presidentkandidat. Det betyr ikke at vi ikke kan mimre og le litt.

Donald Trump kan nå føle seg trygg på at han i sommer blir feiret som republikanernes presidentkandidat. Her feirer han sammen med datteren Ivanka, sønnens datter Lara Yunaska og sin kone Melania.

Da eiendomsmagnaten og TV-kjendisen Donald Trump erklærte at han stilte som kandidat til å bli republikanernes presidentkandidat den 16. juni i fjor, var det nesten ingen "eksperter" som levnet ham en sjanse.

Donald Trump erklærer at han er presidentkandidat den 16. juni i fjor. I den forbindelse viser han frem et dokument som han hevdet beviste at han var verdt 8,7 milliarder dollar, mer enn dobbelt så mye som Forbes tidligere hadde anslått at han var verdt.

– De er voldtektsmenn

Allerede i talen der han erklærte at han var presidentkandidat, gjorde Donald Trump seg kraftig bemerket med sine påstander om innvandrere fra Mexico:

"De har med seg narkotika, de har med seg kriminalitet, de er voldtektsmenn, og noen, antar jeg, er skikkelige mennesker"

Kravene om at han måtte forkastes som kandidat var mange. Men de bet ikke på mange nok republikanske velgere.

I fjor sommer mente mange at Donald Trump var en rasist som ikke fortjente å bli presidentkandidat. Men velgerne ville det annerledes.

– Du har sparken!

Da han erklærte at han var presidentkandidat var Trump den kandidaten som var suverent mest kjent for de fleste amerikanere. Det skyldes ikke minst TV-serien The Apprentice, som har gått på TV siden 2004.

- You're fired! Trump avleverer sin verdenskjente signaturreplikk fra TV-serien The Apprentice under et valgkampmøte i New Hampshire den 17. juni i fjor.

– Fødselsattesten er falsk

Forut for at han erklært at han stilte til valg, var Trumps mest kjente bidrag til politikken hans påstander om at president Barack Obama ikke var født i USA. Han hevdet hardnakket at fødselsattesten hans var falsk.

Om Obama som golfer

Et par år tidligere forsøkte Donald Trump å si fra seg presidentembetet.

– Dump henne!

The Donald har drevet med mye rart, fra å eie en amerikansk fotballklubb til å arrangere missekonkurranser, og anser seg tydeligvis som ekspert på det meste, også forholdet mellom TV-stjernene Robert Pattinson og Kristen Stewart (Twilight-serien).

– Arianna er ikke noe pen

Dette var mannen som hadde levert en av tidenes personangrep.

Om Cola Light

Men som ikke kan anklages for å være i lomma på Coca-Cola.

Donald skriver under på et løfte

I september, mens diskusjonene ikke gikk om hvorvidt Donald Trump ville vinne republikanernes nominasjonsprosess, fant han det verdt å skrive under på en kontrakt om at han ikke ville stille som uavhengig kandidat, noe som potensielt ville kunne ødelegge for en annen republikansk kandidat.

Senere sa han at han kanskje ville bryte dette løftet.

Donald skriver under på noe annet

Donald Trump har lansert bok og møter fansen.

Donald Trump skriver autografen sin.

Muslimer uønsket

Fem dager etter at et pakistanskfødt ektepar hadde drept 14 mennesker og skadet 22 andre i California presenterte Donald Trump sin løsning; alle muslimer skal nektes adgang til USA.

Donald Trump sier at alle muslimer må nektes adgang til USA. - Vi har ikke noe valg, sier han.

Tidenes sunneste president

Omtrent samtidig dukker det opp en legeattest som hevder at Donald Trump vil bli den sunneste presidenten i USAs historie.

- Hvis han blir valgt, så vil Donald Trump uten tvil bli den sunneste person som noen sinne er blitt valgt til embetet, signert Harold N. Bornstein, lege.

Engasjerte fans

Til tross for mediestormen, eller kanskje nettopp på grunn av den, så vokste Trumps tilhengerskare fram mot de første primærvalgene.

Robin Roy kan nesten ikke tro det når Donald Trump kommer i nærkontakt.

Tea Party-støtte

Forut for at protestkandidaten Donald Trump i år lyktes med å bli republikanernes presidentkandidat, hadde Tea Party-bevegelsen å dra partiet mot høyre. En av deres mest populære figurer, den tidligere Alaska-guvernøren Sarah Palin, ga formelt sin støtte til Trump den 19. januar.

Sarah Palin gir sin støtte til Donald Trump

Motkandidatene falt en etter en

Rekordmange republikanere meldte seg på i racet om å bli partiets presidentkandidat. Utover vinteren og våren 2016 ble det etter hvert klart at velgerne ikke hadde merket seg ved noen av dem, bortsett fra Donald Trump. En av dem som trakk seg ganske raskt, var guvernøren i New Jersey, Chris Christie. Christie ga senere sin støtte til Trump som kandidat.

Chris Christie og Donald Trump ler godt sammen under en reklamepause under en TV-sendt debatt den 6. februar.

Voldelige protester

Det ble etter hvert mye fokus rundt de mange demonstrantene som møtte opp på Trumps arrangementer for å protestere, og ikke minst den brutale måten de ble slått ned på. Mye tyder på at Trumps tilhengere ga ham og ikke demonstrantene sin sympati.

En motstander av Donald Trump får en rett venstre av en av Trumps tilhengere under et valgmøte i Tucson i Arizona.

Seieren sikret

Donald Trump var velgernes favoritt til å bli republikanernes presidentkandidat nærmest fra begynnelsen. Meningsmålingene viste det, men ekspertene nektet å tro det. Den 3. mai var det ikke lenger noen tvil. Da trakk den siste kandidaten med noen som helst sjanse til å bli republikanernes kandidat seg.

Donald Trump feirer seieren i delstatsvalget i Indiana. Seieren førte til at Ted Cruz trakk seg.

Skytset rettes mot "Skurke-Clinton"

Etter seieren i nominasjonsvalget i delstaten Indiana, som førte til at motkandidaten "Løgner-Ted" Cruz trakk seg, har Trump rettet alt skyts mot Hillary Clinton, den demokratiske kandidaten som etter alle solemerker blir høstens hovedmotstander.