Huawei avviser tiltale om industrispionasje i USA

Huawei erklærte seg i et rettsmøte ikke skyldig i en tiltale om forsøk på å stjele forretningshemmeligheter i USA. Saken skal for retten i mars neste år.

Huawei nekter straffskyld for den amerikanske tiltalen om industrispionasje eller forsøk på dette.

Den kinesiske mobilgiganten og et amerikansk datterselskap er tiltalt for forsøk på å stjele forretningshemmeligheter, bedrageri og å hindre rettsvesenet.

Lovbruddene skal ha skjedd mellom 2012 og 2014, og det er amerikanske T-Mobile som skal ha vært utsatt for industrispionasje eller forsøk på dette. T-Mobile er deleid av tyske Deutsche Telekom.

Inngikk forlik

Ifølge tiltalen har Huawei tilbudt bonuser til ansatte som klarte å stjele informasjon fra konkurrentene.

De to tiltalte selskapene inngikk forlik i en sivilsak i 2017, men amerikanske myndigheter velger likevel å opprettholde straffesaken.

Les også

Hver dag rundt midnatt skjedde det noe mystisk med datamaskinene fra Huawei. Det tok fem år før noen oppdaget hva som foregikk.

Tiltalt finansdirektør

Tiltalen mot Huawei ble offentliggjort i januar. Samtidig ble selskapet i en annen sak beskyldt for å ha brutt USAs handelssanksjoner mot Iran.

I den forbindelse er finansdirektør Meng Wanzhou tiltalt for en rekke lovbrudd. Det er disse som danner grunnlaget for Mengs pågripelse i Canada og USAs begjæring om å få henne utlevert.

  • Vil du lese flere artikler fra Aftenpostens utenriksredaksjon? Følg oss på Facebook og Twitter.