Bombetrussel mot Norwegian-fly

Personen som ringte inn en bombetrussel mot et Norwegian-fly på vei fra Stockholm til Nice, skal være identifisert og befinne seg i Oslo.

  • NTB
  • Mathilde Waale

Norwegian-flyet som måtte gjøre vendereis til Arlanda-flyplassen utenfor Stockholm etter en bombetrussel, er nå evakuert. Dette melder den svenske storavisen Expressen.

Flyet står på flyplassen, og politi- og ambulansepersonell er nå på plass. Sveriges innsatsstyrke er også på stedet.

Norwegianflyet var på vei til Marseille i Frankrike da det like etter avgang ble bombetruet. Sjö- och flygräddningscentralen fikk meldingen 30 minutter etter avgang, klokken 10.39.

– Flyet snudde straks de fikk informasjonen om trusselen, og vendte tilbake til Arlanda, sier Johan Beischer på Sjö- och flygräddningscentralen.

Ifølge Aftonbladet var flyet på vei fra Sverige til Nice da trusselen kom. Flyet, som er av typen Boeing 737, landet på Arlanda klokken 11.15 og står nå parkert ved enden av en av rullebanene på flyplassen.

Det var 169 mennesker om bord, hvor 163 av dem var passasjerer og seks var besetningsmedlemmer.

Evakuerte flyet

Først i 13-tida begynte evakueringen av flyet, som sto parkert ved enden av en rullebane.

Ti og ti passasjerer slapp ut om gangen, og ble kroppsvisitert av politiet før de gikk om bord i busser.

Slik ser flighten ut på flyradarnettstedet Flightradar24. Norwegian-flyet tok av fra Arlanda 09.45 og returnerte.

Bekrefter trussel

– Vi kan bekrefte at det er blitt fremsatt en bombetrussel mot flyvning DY4321 fra Arlanda til Nice. Av sikkerhetsmessige årsaker returnerte flyet til Arlanda, opplyser kommunikasjonsrådgiver Tonje Næss i Norwegian til NTB.

– Dette er nå en politisak, så ytterligere spørsmål må rettes til dem. Sikkerhet er Norwegians aller viktigste prioritet, sier hun.

Først meldte rapporten om at flyet var på vei til Marseille, men nå skriver både Expressen og Aftonbladet at flyet var på vei til Nice.

Personen identifisert

Personen som ringte inn bombetrusselen skal være identifisert og befinne seg i Oslo, ifølge Aftonbladet. Politiet i Oslo henviser til Kripos, som opplyser til NTB at de ikke er kjent med saken.

– Alt jeg kan si er at vi arbeider med et flyselskap som har mottatt en trussel, sier Stockholm-politiets pressevakt Towe Hägg til Aftonbladet.

Avisen melder at passasjerer og besetning nå skal evakueres fra flyet ute på rullebanen. Det er kraftig snøvær i Stockholms-området.

Rolig og kontrollert

Blant passasjerene som var om bord på flyet, var også deler av det svenske landslaget i svømming. De var på vei til treningssamling og svømmestevne i Nice, skriver Expressen.

– De har egentlig bedt oss om å skru av mobilene, og politiet er på plass, sier svømmeren Isak Eliasson til SVT.

Han beskriver situasjonen om bord i flyet som «svært rolig og kontrollert av flybesetningen»

– Alle forholder seg rolig og venter på å få klarhet i når vi kan forlate flyet, sier Eliasson.