Verden

Tre politimenn drept og tre skadet i Baton Rouge i Louisiana

Den antatte gjerningsmannen er død. Han utførte angrepet på fødselsdagen sin.

  • Inga Skogvold Rygg

Seks politifolk er skutt i Baton Rouge i den amerikanske delstaten Louisiana. Tre av disse er døde, bekrefter politiet.

Tilstanden til en av de skadde oppgis å være kritisk, sier politiet. De to andre skal ikke være livstruende skadd.

Den antatte gjerningsmannen er bekreftet død etter skuddvekslingen. Amerikanske medier identifiserer ham som Gavin Eugene Long fra Missouri, født 17. juli 1987. Mannen ble med andre ord 29 år gammel i dag. Long skal ha tjenestegjort i Irak i 2008 og ha mottatt en utmerkelse for god tjeneste.

Det var lenge uklart om flere deltok i angrepet, og to andre personer skal også ha blitt pågrepet. I 22-tida norsk tid opplyste imidlertid politiet at de hadde avsluttet jakten etter flere, og at de mener mannen handlet alene.

– Vi tror at personen som skjøt politifolkene, er den personen som ble skutt og drept på åstedet, sier Mike Edmonson ved Baton Rouge-politiet.

Rykket ut på melding om væpnet mann

De drepte politifolkene oppgis å være 45, 41 og 32 år gamle. Identiteten deres er foreløpig ikke frigitt.

Skytingen startet da politi rykket ut på melding om en person som gikk gatelangs med et halvautomatisk våpen i 09-tida lokal tid. De tre politifolkene ble drept i en konfrontasjon som varte i mindre enn 10 minutter

Den lokale nyhetskanalen WAFB direktesendte bilder fra politiaksjonen hvor flere skudd ble hørt, mens sivile biler raskt kjørte unna området. Et vitne hørte minst 25 til 30 skudd bli avfyrt, skriver NTB.

Flere gater i nærheten av området ble sperret og folk ble bedt om å holde seg unna området store deler av formiddagen. En bomberobot ble brukt for å undersøke om det befant seg eksplosiver på området, skriver NTB.

Justisminister Lorette Lynch sier agenter fra FBI og det føderale politiorganet for alkohol, tobakk, skytevåpen og sprengstoff (ATF) bistår i etterforskningen.

Ytterligere informasjon om motivet for agrepet er foreløpig ikke kjent.

– Feigt og avskyelig

USAs president Barack Obama gikk søndag kveld ut og fordømte angrepet.

– For andre gang på to uker har politifolk blitt drept i feigt og avskyelig angrep, sier Obama.

– Dette er feige angrep mot offentlige tjenestemenn, mot loven og mot et sivilisert samfunn. Disse angrepene må ta slutt, sier Obama.

  • Amerikansk ekspert er skuffet over Obamsas respons: - Han er helt virkelighetsfjern

Politiet i Baton Rouge har den siste måneden møtt mye kritikk etter drapet på Alton Sterling. Drapet føyer seg inn i en rekke hendelser hvor svarte amerikanere har blitt drept av politiet.

Under det som skulle være en fredelig demonstrasjon mot drapene uken etter ble fem politifolk drept og flere skutt i Dallas, Texas.

Les flere saker om drapene i USA:

Les mer om

  1. USA