Verden

Flertallet av tyskerne ikke bekymret for økt innvandring

Mer enn halvparten av tyskerne føler seg ikke truet av de mange flyktningene og migrantene som har kommet til landet de siste ukene, viser en fersk meningsmåling.

En meningsmåling gjort for nyhetskanalen N24 viste at flertallet av tyskerne ikke er fornøyd med statsminister Angela Merkels håndtering av flyktningkrisen. To av tre sa at den tyske regjeringen gjør en dårlig eller svært dårlig jobb.
  • Ntb

Det er ventet at Tyskland vil motta rundt 800.000 flyktninger og migranter i løpet av året.

I meningsmålingen, gjort for TV-kanalen ARD, svarte 61 prosent at de absolutt ikke er bekymret for det økende antall flyktninger, mens 38 prosent svarte at de følte seg skremt av situasjonen.

Fire av fem sa at dagliglivet deres ikke er blitt endret av innvandringen, bare 2 prosent svarte at livet deres var direkte berørt.

En annen meningsmåling gjort for den private tyske nyhetskanalen N24, viste at flertallet av tyskerne ikke er fornøyd med statsminister Angela Merkels håndtering av flyktningkrisen. To av tre sa at den tyske regjeringen gjør en dårlig eller svært dårlig jobb. 36 prosent svarte at regjeringen ikke gjorde nok for å hjelpe flyktningene, mens 27 prosent svarte at det ble gjort for mye.

Les også

  1. 450.000 migranter til Tyskland så langt i år

  2. Jensen frykter følgene av flyktningdugnad

  3. Dansk uro over styringen av asylpolitikken