Verden

London-politiet anser parlamentskyting som en terrorhandling

Politiet i London har klassifisert hendelsen utenfor det britiske parlamentet som en terrorhendelse. Tre personer ble drept i angrepet, og gjerningspersonen ble skutt og drept av politiet.

  • Aftenposten

På en pressekonferanse like før klokken 18 sa Scotland Yard at de nå har klassifisert angrepet som terror.

En politimann ble knivstukket, og døde senere av skadene. En kvinne skal også ha blitt drept i angrepet, som startet på Westminster-broen.

På en pressekonferanse rundt klokken 19 opplyste Scotland Yard at tre personer er drept, i tillegg til gjerningspersonen, som ble skutt og drept av politiet.

Helikoptre flyr lavt over området og det er et massivt oppbud av politi i skuddsikre vester, forteller Aftenpostens reporter på stedet.

UD: Nordmenn i London bes kontakte pårørende

Utenriksdepartementet er i kontakt med ambassaden i London for å få oversikt over situasjonen, og norske reisende i byen bes ta kontakt med sine pårørende. 

– Utenriksdepartementet er kjent med at det har vært en hendelse utenfor det britiske parlamentet, og vi er i kontakt med ambassaden i London for å få oversikt over situasjonen, sier kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg i Utenriksdepartementet til NTB.

– Norske reisende i London bes ta kontakt med sine pårørende i Norge, fortsetter Solberg.