Virginia-skytter skal ha sagt opp timer før drapene

Mannen som skjøt og drepte tolv kollegaer i Virginia Beach i USA skal ha sagt opp jobben i en epost bare timer før han begynte skytingen.

Blomster i midtrabatten utenfor bygningen hvor 40 år gamle DeWayne Craddock skjøt og drepte tolv personer fredag. Foto: Patrick Semansky / NTB scanpix.

Politiet jobber fortsatt med å kartlegge et mulig motiv for fredagens massedrap.

Det er foreløpig uklart om gjerningsmannen, 40 år gamle DeWayne Craddock, hadde gitt beskjed på forhånd til sjefene om planene om å si opp jobben som sivilingeniør i kommunen. Han hadde et godt forhold til arbeidsplassen og viste «tilfredsstillende» innsats, opplyser rådmann Dave Hansen i Virginia Beach.

I tillegg til at tolv ble drept, fem kvinner og sju menn, ble minst fire såret da Craddock åpnet ild i en offentlig bygning rett før arbeidsslutt i 16-tiden fredag. Han ble skutt av politiet og ble erklært død på sykehus.

I et håndskrevet brev som var festet på ytterdøra til huset hvor familien til gjerningsmannen bor lørdag, kondolerer Craddocks familie overfor familie og venner til ofrene som ble drept i skytingen.

Fredagens skyting var masseskyting nummer 150 i USA i år, som i snitt dermed nesten skjer daglig, viser statistikk fra organisasjonen Gun Violence Archive.

I fjor var det 340 slike masseskytinger, der fire eller flere personer blir skutt eller drept.

5.811 mennesker er drept med skytevåpen i USA i år, mens drøyt 11.000 er såret. USA er det land i verden med flest skytevåpen i privat eie.