Høygravid kvinne evakuert fra Ocean Viking

Det norske skipet Ocean Viking har bedt Italia og Malta om en trygg havn der 83 mennesker kan gå i land. En høygravid kvinne ble onsdag evakuert fra skipet.

En nigeriansk kvinne gravid i niende måned ble onsdag evakuert fra Ocean Viking og brakt til Malta.

Den nigerianske kvinnen er gravid i niende måned. Hun og ektemannen ble heist opp i et helikopter av Maltas forsvar og fløyet til land.

Kvinnen hadde før dette blitt undersøkt av en jordmor som fastslo at det hadde oppstått alvorlig medisinske komplikasjoner som satte både kvinnen og barnet i fare.

– Ikke trygt å gå i land i Libya

Redningsskipet Ocean Viking seiler med norsk flagg og driftes av Leger Uten Grenser og SOS Méditerranée. Søndag plukket det opp 50 mennesker fra en gummibåt i Middelhavet, deriblant den høygravide kvinnen.

Båten har også tatt imot 34 personer fra en seilbåt som eies av en annen hjelpeorganisasjon. De ble plukket opp fra en gummibåt med motorstopp cirka 12 mil fra Libyas kyst mandag og ble samme kveld overført til Ocean Viking.

Les også: 49 menn og en gravid kvinne tatt om bord i norsk redningsskip

Hverken italienske eller maltesiske myndigheter hadde onsdag kveld svart på skipets forespørsel om en trygg havn.

Italias forrige regjering nektet private redningsskip å legge til kai ved italienske havner. Det er uklart hva slags politikk landets nye regjering vil føre på dette området.

Ocean Viking mottok tirsdag instrukser om å bringe migrantene og flyktningene til havnebyen Zawiyah i Libya. Mannskapet nektet og viste til at Libya ikke er et trygt sted å gå i land.