Verden

Denne restauranten i sentrum av Nashville fikk store skader da en tornado rev ut den ene veggen. Foto: Foto: AP / NTB scanpix

Tornadoer tok mange liv i Tennessee

Minst 25 mennesker mistet livet da to tornadoer brått oppsto i delstaten Tennessee i USA og ødela minst 40 bygninger.

 • NTB-AP-AFP

Mange trær veltet og førte til store skader på biler og bygninger da to tornadoer rammet delstaten Tennessee tirsdag. Foto: Foto: AP / NTB scanpix

En av tornadoene rammet storbyen Nashville der flere boliger, skoler, restauranter og andre bygninger ble knust til pinneved.

Den norske studenten Karoline Jøstne bor bare 500 meter unna de verste ødeleggelsene.

– Nabolaget mitt ser ut som en krigssone etter at Nashville ble truffet av en tornado tidligere i natt, skriver hun på Twitter.

Hun er nå uten strøm og beskriver seg selv som «ganske skjelven, men i live og trygg».

Foto: ALEX MARSHALL / X04130

Myndighetene i delstaten bekrefter at minst 25 mennesker er funnet døde og over 40 bygninger er rasert av det voldsomme værfenomenet. Redningsmannskaper leter etter flere skadde i ruinene.

Foto: ALEX MARSHALL / X04130

Tennessee er en av delstatene der Demokratene har nominasjonsvalg tirsdag, og flere valglokaler er flyttet fra ødelagte bygninger. Blant bygningene som er ødelagt, er et konsertlokale der det nylig ble holdt et valgmøte for Bernie Sanders. Publikum forlot lokalet kort tid før tornadoen rammet, melder lokale medier.

Myndighetene har bedt folk holde seg innendørs fram til morgenen, slik at de får oversikt over bygningsmaterialer, strømledninger og nedblåste trær som ligger strødd på bakken.

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Minst fem omkom i tornadoer i USA

 2. VERDEN

  Tornadoer tar liv i USA

 3. VERDEN

  Jordskjelv i Kroatia

 4. VERDEN

  600 branner og 100.000 på flukt. Se de dramatiske bildene.

 5. VERDEN

  Minst seks døde og rundt 300 hus ødelagt av tornadoer i Mississippi

 6. VERDEN

  Minst 15 døde og 16 savnet i skogbranner i California