Verden

To menn med koblinger til Trump-etterforskning pågrepet i USA

To utenlandskfødte forretningsmenn som knyttes til advokat Rudy Giulianis forsøk på å få Ukraina til å etterforske Joe Biden og sønnen hans, er pågrepet i USA.

De to mennene som er pågrepet i forbindelse med en etterforskning av president Donald Trump og hans oppfordring til Ukraina om å etterforske hans politiske rival Joe Biden. F.v.: Lev Parnas og Igor Fruman. Alexandria Sheriff's Office / AP / NTB scanpix

 • NTB

De to anklages blant annet for brudd på loven som regulerer finansiering av valgkamper, melder avisen Wall Street Journal.

Begge er forretningsmenn i Florida og har ifølge avisen gitt store pengesummer til en komité som samler inn penger til støtte for USAs president Donald Trump.

Også flere andre amerikanske medier melder om utviklingen i Ukraina-saken.

Ifølge Reuters er den ene forretningsmannen født i Ukraina og den andre i Hviterussland.

– På vei til Østerrike

De ble pågrepet onsdag etter å ha blitt siktet av påtalemyndigheten i New York, og de var ventet å bli fremstilt for varetektsfengsling i delstaten Virginia torsdag.

En ikke navngitt kilde sier at de ble pågrepet noen timer før de skulle ha fløyet til Østerrike.

Trumps personlige advokat Rudy Giuliani har oppgitt av de to er hans klienter, og at de har vært involvert i hans forsøk på å få Ukraina til å etterforske Joe Biden, som kan bli Trumps motkandidat i valget neste år.

Innkalt som vitner

Representantenes hus, der Demokratene har flertall, har innledet en etterforskning med sikte på å stille Trump for riksrett. Årsaken er at han i en telefonsamtale med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sommer forsøkte å få ham til å etterforske Biden og hans sønn Hunter.

I september skrev Representantenes hus brev til de to forretningsmennene og ba dem stille til vitneavhør og levere fra seg relevante dokumenter.

De skulle ha stilt til høring torsdag og fredag denne uken, men begge nektet. Nå har de fått frist på seg til å levere inn dokumentene innen 16. oktober, og vitneavhørene vil skje på en annen dato, ifølge en kunngjøring fra lederne av de tre kongresskomiteene som etterforsker Trump.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Ukraina
 2. Donald Trump

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Ambassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring

 2. VERDEN

  Bolton unnlot å møte riksrettsetterforskere

 3. VERDEN

  Giuliani stevnes av Demokratene i Kongressen

 4. VERDEN

  Det hvite hus vil ikke samarbeide i riksrettssaken

 5. VERDEN

  Trump-granskere fikk nytt lass med bevismateriale i fanget bare dager før riksrettssaken starter

 6. VERDEN

  Bolton nekter å vitne i riksrettsgransking