Verden

- Gadafis sønn drept i NATO-angrep

Muammar Gadafis yngste sønn og tre barnebarn ble drept i et NATO-angrep natt til søndag. Den libyske lederen var selv i huset, men slapp uskadet fra angrepet, opplyser en regjeringstalsmann i Tripoli.

Journalister fikk lørdag se på skadene etter luftangrepet mot huset til Saif Al-Arab Gaddafi. LOUAFI LARBI / REUTERS

Les også:

Huset til Gadafis 29 år gamle sønn Saif al-Arab i den velstående Bab al-Azizya ble truffet av tre raketter, sier talsmannen Mussa Ibrahim.

Saif al-Arab ble drept, sammen med tre av Gadafis barnebarn. Flere andre venner og familiemedlemmer skal ha blitt skadet.

– Huset til Saif al-Arab, som var den yngste av lederens barn, ble angrepet med stor kraft i natt. Lederen var også i huset, sammen med sin kone, venner og slektninger, opplyser talsmannen Mussa Ibrahim.

– Attentat

Talsmann Mussa Ibrahim. LOUAFI LARBI

– Dette var et direkte forsøk på å likvidere lederen av dette landet, legger Ibrahim til.NATO bekrefter flyangrepet, som de hevder var rettet mot et militært mål.

– Alle NATOs mål er av natur militære. Vi går ikke etter enkeltpersoner, sier lederen for NATOs operasjoner i Libya, brigadegeneral Charles Bouchard.

– Jeg er kjent med de ubekreftede medierapportene om at noen av Gadafis familiemedlemmer kan ha blitt drept. Vi beklager alle tap av liv, særlig uskyldige sivile som rammes som følge av den pågående konflikten, sier Bouchard.

Rasert Journalister i Tripoli ble natt til søndag tatt med til det raserte huset. Store deler av taket var knust, og bygningen var et virvar av betongbiter, armeringsjern og knust glass. Lenestolene inne var fulle av metallsplinter, i hagen bak huset sto et fotballspill.

Journalistene på stedet hadde vanskelig for å tro at noen som oppholdt seg i huset da rakettene traff, kunne ha overlevd angrepet.

– Det er vel klart for alle at det som nå skjer i Libya, ikke har noe som helst med beskyttelse av sivilbefolkningen å gjøre, sa talsmannen Mussa Ibrahim.

NATO angrep natt til søndag huset til Muammar Gaddafis yngste sønn, Saif al-Arab, som ble drept i angrepet. Tre av Gaddafis barnebarn ble også drept, opplyser en regjeringstalsmann i Tripoli. Foto: REUTERS/SCANPIX MAHMUD TURKIA

Playboy Saif al-Arab var 29 år gammel og den yngste av Gadafis seks sønner. Han bodde og studerte i mange år i München i Tyskland, der han var kjent for å være litt av en playboy.

I hjemlandet har han holdt en lav profil, i motsetning til flere av sine eldre brødre.

Nyheten om drapet på Saif al-Arab ble feiret med skuddsalver i lufta i den opprørskontrollerte byen Benghazi natt til søndag.

– De er så glade for at Gadafi har mistet sønnen i et flyangrep at de skyter i lufta for å feire, forteller en talsmann for opprørerne, oberst Ahmed Omar Bani.

Ukjent nasjonalitet Norge er et av seks land som deltar i bombingen av mål på bakken i Libya, men det er ikke kjent hvilken nasjonalitet flyene som deltok i nattens angrep mot Tripoli, hadde.

FNs sikkerhetsråd har i en resolusjon åpnet for bruk av militærmakt for å beskytte sivilbefolkningen mot overgrep fra regjeringsstyrkene i Libya. NATO har høstet kritikk for å gå ut over dette mandatet ved å angripe det enkelte hevder er ikke-militære mål.

Tidligere i uka bombet norske fly ifølge kilder i Pentagon en bygning tett ved Muammar Gadafis residens i Tripoli. Ifølge talsmenn for regimet ble flere personer drept i angrepet.

 1. Les også

  NATO-bombet skole for funksjonshemmede

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  43 drept i droneangrep i Libya

 2. VERDEN

  Libysk opprørsgeneral beordrer angrep på tyrkiske skip

 3. VERDEN

  I dag kommer granskningsrapporten om Norges bombing av Libya

 4. VERDEN

  Over 600 raketter skutt mot Israel – Hamas vil fortsette angrepene

 5. VERDEN

  Tyrkia sa de bare skulle drepe terrorister. Sara (8) lekte i hagen da granaten traff.

 6. VERDEN

  Kristne flykter etter drapsbølge i Egypt: Først et spørsmål om tro. Så et skudd i hodet.