Hester og mennesker evakueres fra skogbrann i California

Ronald Reagans presidentbibliotek måtte onsdag evakueres da det brøt ut nok en skogbrann sør i California. Delstaten er hardt rammet av skogbranner og både mange hester, andre dyr og mennesker evakueres.

En mann løper for å finne hesten sin for å redde den unna de truende brannene.
En av de mange skogbrannene i California nærmet seg onsdag Ronald Reagan Presidential Library.

I tillegg til Ronald Reagans presidentbibliotek måtte også flere nærliggende boliger evakueres.

Det tok til å brenne like før daggry i Simi Valley-området, nord for Los Angeles. Ilden spredte seg raskt til et område på over 390 hektar, ifølge lokale myndigheter.

Myndighetene har ikke kommet med anslag på hvor mange som er blitt beordret til å evakuere.

Fabio Losurdo trøster hesten sin, Smarty, på en gård i Simi Valley, nord for Los Angeles, i California. En kraftig buskbrann brøt ut der like før solnedgang onsdag.
Brannmann Alex DeLeon fra South Lake Tahoe i California sitter her med ryggen mot den kalde vinden på en åsrygg mellom Sonoma og Lake County.
Helsepersonell og pasienter på Riverside Heights Healthcare Center i Jurupa Valley i California hadde på seg munnmasker for å beskytte seg mot røyken under evakueringen onsdag.

Talskvinne Melissa Giller for presidentbiblioteket har sagt at museet, som ligger på en bakketopp, ikke har kommet til skade. Flammene skal ha kommet så nære som 27 meter unna museet, men bygget er beskyttet av en branngate og et fly som slipper ned vann.

Fra en vei i Simi Valley.
Brannfolk i Simi Valley.

Gravsted

President Reagan og kona Nancy ligger begravet ved siden av hverandre på en skrent ved biblioteket.

I Nord-California har delstatens største strømleverandør Pacific Gas & Electric Co. (PG & E) kuttet strømmen for tredje gang denne uken, med mål om å forhindre at elektrisk utstyr kommer i kontakt med vegetasjon og starter nye skogbranner.

PG & E sier strømkuttet rammer om lag 1,5 millioner mennesker, fordelt på rundt 30 fylker. Av disse har 1 million allerede vært uten strøm siden helgen.

Frivillige hjalp onsdag til med å evakuere hester fra områder i Simi Valley som var truet av skogbrannene.

Rødt farenivå

USAs nasjonale værmyndighet har utstedt ekstremt rødt farenivå for hard vind i store deler av Sør-California, til og med torsdag kveld.

Ingen er meldt omkommet som følge av skogbrannen, men tre personer har mistet livet fordi trær har veltet i vinden. I tillegg er rundt 9.000 blitt beordret til å evakuere Santa Ana-området i Los Angeles.

Hester leies vekk.
Røyken er tett.
En brannmann i Simi Valley.
Brannmann Brett Reed forsøker å stoppe en av skogbrannene.
På trygg avstand.
En brannmann jobber mot flammene.
En låve går opp i flammer i Simi Valley.