Kraftig jordskjelv registrert på Kreta

Et jordskjelv er registrert 18 mil vest for Heraklion på Kreta, ifølge EMSC, en organisasjon som kommer med jordskjelv-varsel.

Jordskjelvet er registrert med styrke 6,1 kl 8.23 onsdag morgen. Episenteret ligger 37 km nordvest for den lille byen Kissamos, ca 7 mil nordvest for Chania. Det ligger på 50 kilometers dybde.

– Dette er et kraftig jordskjelv som trolig merkes godt inne på land siden det er rett utenfor kysten, sier Kamran Iranpour ved NORSAR.

- Det er kompleks geologi i denne delen av Middelhavet, og Hellas er generelt utsatt for store jordskjelv.

Jordskjelvets episenter var mellom øyene Kreta og Kythera, og kunne merkes så langt borte som Athen, 26 mil unna. Det er foreløpig ingen meldinger om skader, ifølge Reuters.

Vitner til skjelvet beskriver det som dramatisk, og at hus ristet kraftig .

Dette jordskjelvet følger to store jordskjelv i går i det nordøstlige middelhavet, skriver NORSAR på sin hjemmeside jordskjelv.no. Selv om disse jordskjelvene er relativt nær hverandre, er det ikke etablert noen direkte sammenheng mellom dem, heter det.

Holdt på å falle av stolen

– Jeg var akkurat ferdig med frokosten og merket at kjøkkenstolen beveget kraftig på seg, forteller Lise Venche Austad fra Sandnes, som har hus på Kreta. - Jeg følte at stolen ville kvitte seg med meg, og måtte virkelig konsentrere meg, sier hun.

- Ellers var det ikke dramatisk her vi bor i Rethymno. Vi har merket jordskjelv før også.