NATO-ledere filmet mens de ser ut til å vitse om Trump

Storbritannias, Canadas, Frankrikes og Nederlands ledere så ut til å spøke om president Donald Trump under en mottagelse i Buckingham Palace. Hendelsen ble filmet.

Storbritannias statsminister Boris Johnson med canadiske Justin Trudeau og italienske Giuseppe Conte under en mottagelse i Buckingham Palace. Johnson og Trudeau ble senere filmet mens de, sammen med blant andre Frankrikes Emmanuel Macron, angivelig spøker om president Donald Trump.

Den korte filmen har fått mye oppmerksomhet i sosiale medier.

De fire verdenslederne var til stede under en mottagelse i Buckingham Palace tirsdag kveld, i anledning NATO-toppmøtet i London. Den amerikanske presidentens langdryge pressemøte ble da gjenstand for vitsing, ifølge en rekke medier.

– Var det derfor du var forsinket? spør Storbritannias statsminister Boris Johnson Frankrikes president Emmanuel Macron.

– Du kunne se hele teamet hans bli lange i masken

– Han var forsinket fordi han holder 40 minutter lange pressekonferanser på sparket, skyter Canadas statsminister Justin Trudeau inn.

Macron møtte Trump til en samtale tirsdag, og samtalen ble fulgt av et langvarig pressemøte. I videoen fra Buckingham Palace later Macron til å fortelle de andre tre om dette. Han står imidlertid med ryggen til kameraet, og det han sier, er ikke hørbart.

– Ja, ja, ja, og så sa han .., kan man se en lattermild Trudeau svare.

– Og du kunne se hele teamet hans bli lange i masken, sier han videre.

Hendelsen ble filmet, noe det ikke virker som at de fire lederne var klar over.

Ingen av dem nevner Donald Trump ved navn, men flere medier, deriblant Washington Post, skriver om hendelsen.

Trump mener Canadas statsminister er «falsk»

USAs president Donald Trump kaller Canadas statsminister Justin Trudeau falsk etter hendelsen. Trump uttalte seg onsdag for første gang om videoen.

Presidenten mener Canadas statsminister taler med to tunger. Uttalelsen kom på en pressekonferanse før han og Tysklands statsminister Angela Merkel skulle ha et møte på sidelinjen av NATOs toppmøte utenfor London.

Trump gjentok flere ganger at Trudeau er falsk. Den amerikanske presidenten hevdet også at Trudeau vitset om ham fordi han var opprørt over at Trump påpekte at Canada ikke bruker 2 prosent av sitt brutto nasjonalprodukt på forsvar.

Etter planen skulle president Trump ha en pressekonferanse senere onsdag, men på pressemøtet med Merkel sa han at dette likevel ikke skjer. I stedet reiser han tilbake til Washington.

– Jeg tror vi har hatt nok av pressekonferanser, sa han.