Verden

Venezuelansk opposisjonsleder fratatt passet

Venezuelas opposisjonsleder Henrique Capriles sier han er fratatt passet og hindret fra å dra til USA for å møte FNs høykommissær for menneskerettigheter.

Opposisjonsleder Henrique Capriles avbildet under en demonstrasjon i Caracas 1. mai.
 • NTB

– Jeg har ikke kunnet dra. Jeg kommer ikke til å være i stand til å delta på møtet med FNs høykommissær for menneskerettigheter, sier Capriles i en video han har lagt ut på internett.

Han forteller at han er blitt fratatt passet på Maiquetia-flyplassen utenfor Caracas der han skulle rekke et fly til New York. Det foreligger ingen kommentar fra venezuelanske myndigheter.

 • Venezuelas rasende demonstranter har fått en naken, stillferdig helt

Capriles skulle ha orientert FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein om den pågående voldsbølgen i Venezuela, der 43 personer er drept i demonstrasjoner de siste ukene.

– Jeg har blitt informert om at passet mitt er ugyldig. Passet mitt er gyldig til 2020. Det de ønsker, er å hindre meg fra å dra til FN, sier Capriles.

Opposisjonen mener Maduros regjering bruker vold for å slå ned på protester der demonstranter krever nyvalg for å fjerne Maduro fra makten.

44 år gamle Capriles, som leder sentrum-høyre-partiet Primero Justicia, stilte som presidentkandidat mot Maduro i 2013. Maduro, som valgt valget, har anklaget opposisjonen for å planlegge kupp med støtte fra USA.

Onsdag advarte USA FNs sikkerhetsråd om at krisen i Venezuela forverres og kan utvikle seg til en konflikt på linje med Syria. Venezuelas utenriksminister Delcy Rodriguez svarte på kritikken på Twitter ved å gjenta Maduros anklager om at USA har til hensikt å velte Venezuelas regjering.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5