Verden

Tysk politi har pågrepet Berlin-mistenkt

Tysk politi har pågrepet en person i forbindelse med terrorangrepet i Berlin, bekrefter tysk påtalemyndighet.

Tolv mennesker ble drept og 48 ble såret i terrorangrepet mot et julemarked i Berlin. Foto: Reuters / NTB scanpix

  • NTB

Ifølge tyske medier dreier det seg om en 40 år gammel tunisisk statsborger, men det er ikke kjent hvilken tilknytning mannen har til den 24 år gamle tunisieren Anis Amri.

Amri kapret et vogntog, tok livet av den 37 år gamle polske sjåføren og kjørte deretter rett inn i et folksomt julemarked på Breitscheidsplatz i Berlin.

Tunisieren flyktet deretter fra stedet og tok seg via Frankrike til Milano i Italia, der han ble skutt og drept av politiet.

Les også

Nevøen til Berlin-mistenkt pågrepet i Tunisia

Involvert

Ifølge Der Spiegel, som viser til tyske sikkerhetskilder, var den pågrepne mannens telefonnummer lagret på mobiltelefonen som ble funnet på Amri.

Ifølge tysk påtalemyndighet indikerer etterforskningen at den pågrepne mannen «kan ha vært involvert i angrepet», men det er uklart på hvilken måte.

Mannens bolig og arbeidssted er gjennomsøkt, men det er heller ikke kjent om det ble funnet beviser for om han medvirket til terroraksjonen.

Les også

Berlin-terroren: Her er politimennene som drepte den etterlyste tunisieren

Sverget troskap

I en video publisert av talerøret til IS, Amaq, sverger Amri troskap til den ytterliggående islamistgruppen og lover å hevne vestlige flyangrep i Syria og Irak.

Han oppfordrer videre muslimer i Europa til å utføre lignende angrep.

– Mitt budskap til korsfarerne: Vi har kommet for å slakte dere, svin, sier han i videoen.

Les mer om

  1. Berlin
  2. Terror