Verden

Hør om da Tyrkias president sloss med FNs sikkerhetsvakter

Tidligere FN-ambassadør Morten Wetland forteller i denne utgaven av vår podcast Aftenposten Verden at det kan gå hardt for seg under FNs hovedforsamling. Denne helgen er sirkuset i gang igjen.

Deltagere i sendingen om FN er korrespondent Kristoffer Rønneberg, Alf Ole Ask og tidligere FN-ambassadør Morten Wetland.
  • Alf Ole Ask
    Alf Ole Ask
    Journalist

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sloss med FNs sikkerhetsvakter i 2011. Venezuelas daværende president Hugo Chávez mente en burde sende George W. Bush til psykiater.

Nå samles mer enn 150 stats— og regjeringssjefer til FN møte i New York. Et årlig show som er viktig. I denne ukens podkast fra Aftenposten Verden ser vi på det som skjer på disse årlige seansene. Er de viktige?

Tidligere FN-ambassadør Morten Wetland har vært på en rekke av dem og gir et innblikk i hva som skjer bak kulissene.

Hvordan Gro Harlem Brundtland brukte disse møtene til å bygge seg opp som verdens miljøpolitiker. USA-korrespondent Kristoffer Rønneberg forteller mer om hva som blir de store sakene denne gangen.

Hvordan disse møtene skaper kaos i New York. Og hvorfor har USAs president Barack Obama bestemt seg for at han ikke skal bo på fasjonable Waldorf Astoria som i mange år har vært den amerikanske presidentens faste tilholdssted.

Utenriksmedarbeider Alf Ole Ask leder sendingene.

Du kan lytte til oss her, eller laste oss ned fra Itunes via denne lenken.

Her kan du høre tidligere Aftenposten Verden sendinger:

Angela Merkel — Europas mektigste politiker.

Britene marginaliseres i EU

Svak økonomi svekker Putin

Les også

  1. Pave Frans har landet i USA

  2. Jan Egeland skal lede Syria-gruppe i FN-regi

  3. EU styrker støtten til Syrias nærområder