Verden

Avis: Lydopptak kobler Saudi-Arabias kronprins til drapet på Khashoggi

Kort tid etter at Jamal Khashoggi ble drept, skal en av drapsmennene ha bedt en overordnet på telefon om å «si fra til sjefen», ifølge the New York Times.

Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman knyttes til drapet på journalisten Jamal Khashoggi, ifølge the New York Times. Foto: AP / NTB scanpix

 • NTB

Drapsmannen skal ha formidlet til sin overordnede at oppdraget om å drepe den regimekritiske journalisten var utført. Sjefen antas å være kronprins Mohammed bin Salman, skriver the New York Times.

Avisen får opplysningene fra tre kilder som har hørt lydopptaket på drapet på journalisten. Opptaket er sendt fra Tyrkia til flere land, blant andre USA, Storbritannia og Canada.

Ikke navngitt

Lydopptaket ses på som et av de sterkeste bevisene som knytter bin Salman til drapet på Khashoggi, som skjedde 2. oktober på det saudiarabiske konsulatet i Tyrkia, skriver avisen.

Kronprinsen blir ikke navngitt i opptaket, men amerikanske etterretningskilder mener «sjefen» er en referanse til bin Salman.

Kronprins Mohammed bin Salman er så mektig at mange tviler på at han kan ha vært uvitende om planene for Khashoggi. Foto: AP/NTB scanpix

 • Bakgrunn: Disse mysteriene gjenstår i Khashoggi-saken

«Oppdraget er utført

Tyrkiske etterretningskilder mener det var Maher Abdulaziz Mutreb, en av de 15 saudiarabiske statsborgere som ble sendt til Istanbul i forkant av drapet på journalisten, som skal ha tatt telefonsamtalen, ifølge the New York Times. I opptaket skal han også ha sagt «oppdraget er utført».

Mutreb, en saudiarabisk etterretningsoffiser og tidligere diplomat, har vært navngitt som en av de mistenkte bak drapet. Offiseren skal som tidligere omtalt ha spilt en «sentral rolle» i drapet.

Les mer om

 1. Saudi-Arabia
 2. New York Times
 3. Mohammed bin Salman

Relevante artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Saudi-Arabia krever dødsstraff for fem etter drapet på Khashoggi

 2. VERDEN
  Publisert:

  Drapsmennene mens de ventet på Kashoggi: – Jeg vet veldig godt hvordan man skal kutte, men jeg har aldri jobbet med en varm kropp før.

 3. VERDEN
  Publisert:

  Amerikanske aviser: CIA mener Saudi-Arabias kronprins bestilte Khashoggi-drap

 4. VERDEN
  Publisert:

  Kronprins: Khashoggi-drapet er en fryktelig forbrytelse

 5. VERDEN
  Publisert:

  Erdogan om Khashoggi-drapet. – Vi må få vite hvem som beordret drapet.

 6. VERDEN
  Publisert:

  Trump vil ikke høre på opptak fra Khashoggi-drapet: - Det er veldig voldelig