Fem personer skutt og drept i avislokale i Maryland

Fem personer ble drept da en mann i 20-årene begynte å skyte i et avislokale i Annapolis i Maryland i USA torsdag.

En person skal torsdag ha tatt seg inm i lokalene til avisen Capital Gazette i Maryland.

På en pressekonferanse torsdag bekreftet politiet at fem personer mistet livet i skytingen, som foregikk i bygningen der lokalavisen Capital Gazette i Annapolis har kontorer.

I tilegg til de fem drepte, er tre personer er skadet, noen alvorlig. Politiet var på plass på åstedet rundt ett minutt etter de fikk melding om pågående skyting, ifølge politiet selv.

– Dette kunne endt mye verre, sa Steve Schuh, i politiet i Anne Arundel County på en pressekonferanse torsdag kveld norsk tid.

TV-kanal: Hadde med falske granater

En mistenkt gjerningsperson ble pågrepet på stedet, men torsdag var det ingen informasjon hvordan eller hvor pågripelsen skjedde.

Politiet opplyste at gjerningspersonen, som de mener utførte handlingen alene, er en hvit mann i 20-årene, men de hadde torsdag ikke identiteten på han. De ville heller ikke si noe om mulig motiv for skytingen.

Store politistyrker deltok i aksjonen på åstedet for skytingen i Maryland torsdag.

Ifølge TV-stasjonen CBS skal gjerningspersonen ikke ha hatt ID-papirer på seg da han ble pågrepet. Han skal heller ikke ha ønsket å oppgi sitt navn til politiet.

Kilder opplyser til CBS at gjerningsmannen skal ha ødelagt fingertuppene sine for at politiet ikke skal kunne registrere fingeravtrykket hans.

Gjerningsmannen skal, ifølge samme TV-kanal, ha hatt med seg falske granater og politikilder opplyser at de skal ha funnet røykbomber og sjokkgranater i ryggsekken hans.

– Skjøt seg gjennom dørene

Ifølge Phil Davis, en av journalistene i Capital Gazette som var i bygningen mens skytingen pågikk, skal en gjerningsperson ha skutt seg gjennom glassdørene til kontoret og skutt mot flere ansatte. Ifølge Davis var det én gjerningsperson.

Nyhetsbyrået Reuters siterer politimyndigheter som sier at skytingen blir etterforsket som en «lokal hendelse», ikke en terrorhendelse. Politiet sier selv at de var på plass i bygningen rundt ett minutt.

Capital Gazette er en av USAs eldste aviser og er eid av The Baltimore Sun. I New York ble politiet sendt ut til flere av de store mediehusene i byen av sikkerhetsgrunner torsdag.