Verden

Fansen ekstatisk før Kate Bush' etterlengtede ekstranummer

LONDON (Aftenposten): - Denne dagen hadde jeg aldri trodd jeg ville oppleve igjen. Jeg har kjøpt hvert bidige album opp gjennom, og håpet på at dette øyeblikket ville komme, sier David King (55), iført nystrøket Kate Bush-tskjorte.

Venninene Karen Lassy (47) og Jo Egan (45) er ekstremt ivrige Bush-fans, og er aktive på flere Bush-forum på nett. At de skulle få se favorittartisten opptre hadde de fullstendig gitt opp. HELLE SKJERVOLD

 • Helle Skjervold

Mamma Liz Hynam forteller at datteren Florian har vokst opp med Kate Bush som sountrack i hjemmet, helt fra hun var baby. Nå skal mor og datter sammen se Bush etterlegtede comeback. HELLE SKJERVOLD

Kameratene Brian McCormack (49), Walther O'Driscou (45), David King (55) og Stuart Moore (54) svarer enstemmig at Bush ikke kan skuffe i comebacket, det mener de er teknisk umulig. HELLE SKJERVOLD

Anmeldelse:

Les også

Kompromissløse Kate


Et dramatisk og intenst regnvær slo passende an tonen for Kate Bush' etterlegtede comebackkveld i London, der den innflytelsesrike artisten tirsdag kveld entrer den samme scenen der hun takket for seg som sceneartist for 35 år siden.

22 kvelder etter hverandre skal kult-musikeren møte de totalt 77.000 av hennes fans som var raskt nok ute til å skaffe seg billetter.

Blodfan King (55) var selv blant publikum da Bush gjennomførte sin foreløpig første og siste turné på tampen av 70-tallet. At han nok en gang befinner seg i køen på vei inn til Bush-konsert hadde han aldri trodd.

— Hun vil kanskje ikke danse like mye som da jeg så henne i 79, men jeg tviler ikke et sekund på at det blir magisk.

Ut av dvalen

Årets retur til konsertscenen tok selv den harde kjernen Bush-fans på senga.

— Jeg føler meg ekstremt heldig som får se henne, det hadde jeg aldri trodd skulle skje, sier Karen Lassy (47) mens hun og venninnen Jo Egan (45) tar bilder av seg selv foran det utsolgte konsertlokalet.

— Ingen kan måle seg med henne, hun er i en egen liga. Da jeg hørte at hun skulle gjøre comeback i vår spratt jeg regelrett ut av senga, jeg gikk fra horisontal til vertikal posisjon på ett sekund, sier Lassy lattermildt.

The Times rock- og popansvarlige Will Hodgkinson sier til Aftenposten at Bush' overraskende comeback har skapt en nærmest ekstatist stemning.

— Dette er fantastisk stort. For en hel generasjon, som i dag er i slutten av tredveårene til midten av femtiårene har møtet med Kate Bush brent seg fast. Hun gjorde bare en turné før hun sluttet å opptre, og siden har hun levd et svært tilbaketrukket liv. Nå har fansen endelig mulighet til å se henne i levende live, og det var det knapt noen som trodde ville skje.

Feber

London har de siste ukene vært rammet av Bush-feber, og det arrangeres fester til hennes ære over hele byen. Gatemagasinet Big Issue og musikkmagasinet Mojo har begge dedikert Bush-comebacket egne temanummer, og både på BBC radio og tv har sendt timevis med Bush-materiale og dokumentarer som oppvarming.

Også salget av Bush' backkatalog har skutt i været, denne uken er hun inne med totalt fem album på den britiske topp 100-albumlisten.

— Alt hun gjør er helt utenomjordisk, hun har aldri hørtes ut som noen andre, sier Walther O'Draiscou (45) som har tatt turen fra Irland med kompisen Brian Mccormack (49).

- Geniet er tilbake, proklamerer Mojo på sin førsteside. HELLE SKJERVOLD

— Vi forventer noe spektakulært, det er tross alt Kate Bush vi snakker om, sier mor Liz (48) og datteren Florian (18) Hynam, som har sikret seg plass helt forrerst i køen på vei inn til åpningskvelden.Hodgkinson tror i likhet med publikum i at den som venter på noe godt, ikke venter forgjeves. Han tror Bush har planlagt et nøye koreografert og iscenesatt musikalsk teater, ned til den minste detalj.

— Men Bush kan i utgangspunktet dukke opp på den scenen, slå på en tromme og så gå av scenen igjen - og hun vil likevel få toppkarakter for konserten, ler Hodgkinson.

Aftenpostens Robert Hoftun Gjestad anmelder kveldens konsert i London, om han er så snill i sin vurdering kan du lese på aftenposten.no i kveld.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Fansen trosser køforbud – venter i halvannet døgn på Springsteen

 2. KULTUR

  Han vil gi deg rabatterte restplasser til Oslos kulturliv

 3. BYLIV

  Noen av Norges mest kjente artister stiller i Christer Falcks nye konsertserie

 4. KULTUR

  Marcus og Martinus-feber i Oslo: – Drømmen er å få blikkontakt!

 5. KULTUR

  Dagny planla en rolig sommer. Slik blir det ikke.

 6. KULTUR

  Plutselig slipper Dumdum Boys sitt første album på seks år