Verden

Politiet sikre på at det ikke var andre gjerningspersoner enn Stephen Paddock i hotellsuiten under massemordet i Las Vegas

Politiet i Las Vegas forsøker å finne ut om noen andre kan ha vært inne i Stephen Paddocks hotellsuite i løpet av den tiden massedrapsmannen oppholdt seg der.

En politimann synes i hotellvinduet som Stephen Paddock knuste for å skyte mot en utendørskonsert i Las Vegas.
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Politiet i Las Vegas sier de er sikre på at det ikke var andre gjerningspersoner enn Stephen Paddock inne på hotellsuiten da massedrapsmannen gikk til angrep.

Det opplyste man på en pressekonferanse fredag.

  • Våpenlobbyen NRA bryter tausheten etter Las Vegas-massakren

Tidligere på dagen meldte NBC News at etterforskerne jobbet med å avklare om noen andre kunne ha vært inne i Paddocks hotellsuite i løpet av den tiden massedrapsmannen oppholdt seg der, fordi det skal ha blitt funnet en mobillader som ikke passer til noen av Paddocks telefoner.

Ifølge NBC News skal polititjenestemenn ha opplyst at noen benyttet et nøkkelkort for å åpne døren til Paddocks hotellrom mens drapsmannens bil hadde kjørt ut av hotellgarasjen.

– Var alene om å skyte

Men på fredagens pressekonferanse sa visesheriff Kevin C. McMahill at de nå er sikre på at Paddock var alene om å avfyre skudd.

– Men vi vet ikke om noen andre kan ha visst om dette, sa han.

McMahill sa videre at politiet ennå ikke har klart å finne ut av hva slags motiv Paddock kan ha hatt.

Etterforskerne har gransket Paddocks privatliv, politiske ståsted, økonomi og muligheter for at han kan ha blitt radikalisert. Men så langt har de ikke funnet noe som kan forklare masseskytingen.

– Vi vil fortsette å granske alle spor etter ledetråder som kan gi svar, sa McMahill.

Etterforskerne har imidlertid funnet ut at Paddock var en ivrig gambler, og at han tjente minst 5 millioner dollar i 2015. Noen av pengene kan ha kommet fra andre investeringer, men det meste kom fra gambling, ifølge politiet.

Ingen IS-forbindelse

Gjennom sitt propagandabyrå Amaq har den ytterliggående ekstremistgruppa IS to ganger hevdet at Paddock var en av gruppens soldater.

– Vi ser ingen forbindelse til IS, sa McMahill.

58 mennesker ble drept og 489 ble såret da Paddock søndag kveld skjøt mot publikum på en utendørskonsert fra vinduene i en suite på Mandalay Bay hotell og kasino. Han tok deretter sitt eget liv. Politiet fant over 20 skytevåpen på hotellrommet.

Les mer om

  1. Drap
  2. Festivalskytingen i Las Vegas