19 skadet da bilbombe eksploderte i Colombia

En bilbombe som eksploderte i byen Corinto vest i Colombia, såret 19 personer og er det siste eksempelet på en voldsøkning i Colombias landlige regioner.

Bomben eksploderte nær rådhuset og politistasjonen i Corinto i Colombia.
  • NTB

Vitner forteller at bomben gikk av like ved rådhuset i byen og i gangavstand til politihuset. Byens borgermester var ikke i bygningen, men tre ansatte ble alvorlig såret og er fraktet til sykehus i Cali, oppyser viseborgermester Leonardo Rivera.

Corinto ligger sørøst for storbyen Cali og har 30.000 innbyggere. Byen har lenge vært åsted for kamphandlinger mellom den colombianske hæren og opprørsgrupper som frakter kokain og gjemmer seg i fjellområdet.

Rivera sier det ikke har vært noen bombinger i Corinto siden 2011, men lokale ledere i områdene rundt byen har mottatt trusler. I 2019 ble en ordførerkandidat drept av en utbrytergruppe fra Farc. Flere tidligere Farc-soldater som bor i området, har også blitt drept eller har fått drapstrusler.

Colombias forsvarsminister sier han er på vei til provinsen Cauca, der Corinto ligger, for å holde et hastemøte med forsvaret og politiet.

– Vi kommer ikke til å stanse kampen mot terrorisme, samme hvor vi finner denne, tvitret president Iván Duque.