Canadiske myndigheter bekrefter at konvolutt med ricin ble sendt til Det hvite hus

En konvolutt med det dødelige stoffet ricin ble forsøkt sendt til Det hvite hus tidligere denne uka, bekrefter Canadas føderale politi RCMP.

Det hvite hus flagget på halv stang lørdag til minne om den avdøde høyesterettsdommeren Ruth Bader Ginsburg. Konvolutten skal ha blitt stanset tidligere i uka.

– RCMP kan bekrefte at det har blitt bedt om å bistå FBI i en sak om et mistenkelig brev som ble sendt til Det hvite hus, sier RCMP-talsperson Dan Brien til CBC.

Han sier videre at brevet ser ut til å ha blitt sendt fra Canada.

All post til Det hvite hus sorteres og undersøkes på en annen adresse før den videresendes til presidentboligen.

Brevet var adressert til president Donald Trump, ifølge CNN , som siterer to ikke navngitte kilder i etterforskningen. Etterforskere tror at brevet ble sendt fra Canada.

Både FBI og Secret Service etterforsker saken. De forsøker nå å finne ut hvem som sendte den og avklare om andre konvolutter er på vei i posten, skriver The New York Times. Det hvite hus har foreløpig ikke kommentert saken.

Ricin er et svært giftig protein som utvinnes fra frøene til en tropisk plante. Stoffet kan være dødelig selv i små doser, om det inhaleres eller inntas på annet vis.

Det finnes ingen kjent behandling eller motgift. Det er ikke kommet meldinger om at noen har kommet til skade.

Også under Barack Obamas tid som president ble brev med ricin forsøkt sendt til Det hvite hus. Minst to ganger, i 2013 og 2014, ble slike brev snappet opp i posten. Avsenderen ble funnet og straffeforfulgt i begge tilfeller.