Verden

Ti drept i masseskyting i butikk i Colorado

Politiet sier ti personer, inkludert en politibetjent, ble drept i en skytemassakre i en matbutikk i byen Boulder i Colorado mandag. En person er pågrepet.

Politiet i Colorado rykket mandag ut til et supermarked i byen Boulder der det ble meldt om skyting. Foto: David Zalubowski / AP / NTB

  • NTB

– Vi vet om ti døde på åstedet, inkludert en av våre egne betjenter, opplyste politisjef Maris Herold i Boulder på en pressekonferanse mandag kveld lokal tid.

Den drepte politibetjenten var en av de første som kom til stedet etter meldinger om skyting ved matvarebutikken King Soopers. Den drepte politibetjenten var Eric Talley.

– Han var på alle måter en fantastisk politibetjent. Livet hans ble avsluttet altfor tidlig, sa Michael Dougherty, statsadvokat i Boulder fylke.

En mistenkt er i varetekt og får behandling ved et sykehus, opplyser politiet, som ikke gir flere detaljer om selve masseskytingen.

– Vi jobber nå med å identifisere alle ofrene. Vi vet at det er mange familier der ute som venter på svar, sier Herold.

– Det er en tragedie og et mareritt for Boulder fylke, sier statsadvokat Dougherty.

Ukjent motiv

Kerry Yamaguchi fra det lokale politiet sier at saken fortsatt etterforskes og at det ikke er kjent hva som er motivet for skytingen.

En hvit mann med blod rennende nedover beinet, bar overkropp og iført håndjern ble ført ut av bygningen av to politibetjenter og senere kjørt vekk, men politiet vil ikke si om dette er den mistenkte.

ABC News melder at politibetjenter ble skutt mot da de rykket ut til en parkeringsplass ved supermarkedet King Soopers etter å ha fått melding om at en person var skutt. Hendelsen skjedde ved 15-tiden.

Ødelagte vinduer på bygningen som huser supermarkedet King Soopers i Boulder i Colorado Foto: Joe Mahoney / AP / NTB

Hørte skudd

En mann som akkurat hadde forlatt butikken, fortalte til nyhetsbyrået AP at han hørte skudd og så tre personer som lå med ansiktet mot bakken. To av dem på parkeringsplassen og én ved inngangspartiet. Det var ikke mulig å se om de pustet, forteller mannen.

Videoer publisert på YouTube viser flere sårede personer som ligger på bakken både inne i og rett utenfor butikken, samtidig som man kan høre flere skudd.

Store politistyrker rykket ut til stedet, inkludert innsatsgruppen Swat, og minst tre helikoptre landet på taket på bygningen. Noen vinduer på supermarkedet er knust.

Boulder ligger rundt fire mil nordvest for Denver. Byen huser blant annet University of Colorado.

Andre skyting på kort tid

Onsdag i forrige uke ble en 21 år gammel mann pågrepet etter flere skyteepisoder rundt Georgias delstatshovedstad Atlanta tirsdag. Minst åtte personer ble drept i skytingene som rettet seg mot flere massasjesalonger i Atlanta og i en forstad til byen.

Etter skytingen ble det spekulert på om drapene var rasistisk motivert eller var hatkriminalitet på en annen måte. Seks av de drepte var kvinner med asiatisk bakgrunn. Drapsmannen var hvit.

Politiet holder alle muligheter åpne og etterforsker om skytingen var hatkriminalitet. Gjerningsmannen har forklart at drapene ikke var rasistisk motivert, men at han hadde en sexavhengighet.

Les mer om

  1. USA
  2. Skyting