- Clegg i hemmelig møte med Labour

Liberaldemokratenes Nick Clegg skal ha deltatt i et hemmelig møte med Labour.
  • Gordon Brown vil stikke kjepper i hjulene til de konservative.

Les også:

Gordon Brown på vei ut av utenriksdepartementet, der det aktuelle møtet skal ha funnet sted. FOTO: AP

Gordon Brown gjorde et siste forsøk på å klamre seg til makten natt til mandag, skriver den konservative britiske avisen Daily Mail.Men samtidig sier altså en kilde i Labour til Daily Mail at Nick Clegg «snek seg inn» på et møte i det britiske utenriksdepartementet, bare få hundre meter fra der de offisielle forhandlingene med Det konservative partiet finner sted.

Det er uklart hva Brown faktisk tilbød Liberaldemokratene, men møtet blir beskrevet som et forsøk på å stikke kjepper i hjulene på de konservatives forsøk på å få i stand en ny regjering.

Men Nick Clegg skal nok en gang ha slått hånden av Labours frieri, skriver The Guardian .

— Sa nei

Sentrale Labour-medlemmer skal også ha forsøkt å overbevise Clegg om å stille som et krav at statsminister Gordon Brown må trekke seg, som betingelse for å få i havn en avtale.

Men Clegg skal i møtet ha gitt uttrykk for at en Labour-regjering vil bli sett på som illegitim, også om Gordon Brown skulle trekke seg.

Nær avtale

Nyheten om det hemmelige møtet kommer samtidig med at andre medier melder om at Liberaldemokratene og Det konservative partiet er svært nære å få på plass en avtale.

Ifølge The Guardian har partilederen for Liberaldemokratene, Nick Clegg, gitt seg selv en frist på 24 timer på å få en avtale med David Cameron i havn.

Et av spørsmålene der det fortsatt er uenighet er om valgreform. Cameron skal ha tilbudt Clegg å sette ned et parlamentarisk utvalg for å drøfte spørsmålet, men Clegg og Liberaldemokratene ønsker folkeavstemning om spørsmålet.

Meningsmålinger viste i helgen at det er flertall for en reform av det britiske valgsystemet, som i dag favoriserer de to største partiene, Labour og Det konservative partiet.

Ber Brown gå

Ifølge The Guardian har andre medlemmer av den sittende Labour-regjeringen bedt Brown gi opp alle forsøk på å fortsette som statsminister.

Han skal ha blitt bedt om å gjøre det helt klart at han uansett bare vil spille en rolle i en overgangsperiode, frem til en ny regjering er på plass.

Brown skal ifølge avisens nettutgave være villig til å trekke seg ”på et passende tidspunkt”. Men enkelte statsråder skal ha krevd statsministerens umiddelbare avgang.

Da vil i tilfelle regjeringen ha mulighet til å velge en ny statsminister blant de andre statsrådene.

Aktuelle navn er Labour nestleder, Harriet Harman og utenriksminister David miliband, skriver The Guardian.

Nick Clegg (t.v.), David Cameron (i.m.) og Gordon Brown (t.h.) tok seg tid til å minnes de falne fra andre verdenskrig 8. mai. FOTO: AP