Verden

Barna til spion-mistenkte sendes tilbake til Russland

Under en rettssak i Virgina i dag ble tre av de mistenkte i spionsaken nektet kausjon. Barna til to av de mistenkte skal sendes tilbake til Russland.

Tre av de spionmistenkte ble nektet kausjon i retten.
  • Hanne Taalesen

Les også:

Under navnene Michael Zottoli og Patricia Mills levde Mikhail Kutzik og Natalia Pereverzeva i Arlington utenfor Washington med sine to små barn. Paret ble i dag nektet kausjon i retten i Virginia. Paret har nå bedt venner av familien om å ta med de to barna på et og tre år tilbake til Russland for å bo med familie.

Sammen med en tredje mistenkt, Mikhail Semenko, skal de møte i retten igjen neste uke, melder BBC. Fra før er seks andre mistenkte nektet kausjon i New York.

Innrømmet

En av mennene som ble arrestert i New York, Juan Lazaro, har allerede innrømmet at han jobbet for Russlands etterretningstjeneste. De mistenkte er anklaget for å være ulovlige agenter på oppdrag for en utenlansk regjering, noe som er mindre alvorlig enn spionasje, men de risikerer fremdeles fem år i fengsel.

Journalisten Vicky Pelaez ble torsdag innvilget kausjon i retten i New York.

Kutzik og Pereverzeva har også blitt koblet til to bankbokser som skal ha inneholdt 100.000 dollar i kontanter. I tillegg sa påtalemyndigheten i retten at paret har jobbet tett med flere av de andre mistenkte i saken.

Den spionmistenke Anna Chapman skal være flau over bildene av henne som lekket. FOTO: SCANPIX

— Uvanlig med barn

Flere av de andre mistenkte i saken har også barn, og ifølge CNN er det ikke avklart hva som vil skje med dem.

Tidligere FBI agent, Eric O’Neill, sier det er uvanlig at spioner har barn, fordi det kan bety vanskelige prioriteringer.

— Når man er foreldre, er det meningen at man skal passe på barna. Du skal sette dem foran alt, og en spion kan ikke det, sier han.

Flau over bilder

Anna Chapman, som er beskrevet som en ”femme fatale”, sier at hennes diplomat-far ba henne gå til politiet med et falsk pass en FBI-spaner hadde gitt henne. Det førte til at Chapman ble arrestert, skriver AP.

Chapman var den første av de 10 spionmistenkte som ble nektet kausjon. Hennes advokat avkreftet meldingene som har kommet fra Chapmans eksmann om at hennes far også skal ha vært spion. Advokaten forteller at Chapman har vært veldig redd i fengselet den siste uken, der hun sitter i isolasjon.

Anna Chapman er flau over bildene av henne som har lekket ut.

Ifølge advokaten skal Chapman også være flau over bildene som har sirkulert i aviser og på internett.

— Hun var flau over noen av bildene, som tydeligvis var tatt fra facebooksiden hennes. Hun er jo ikke annerledes enn andre single kvinner i New York. Hun dater og har et sosialt liv, sier han.

Advokaten sier hun tar anklagene svært seriøst, men at hun himlet med øynene da hun så at mediene har beskrevet henne som en party-jente.

Les også

  1. Innrømmer at de er russere

  2. Anna – den røde spionen

  3. Innrømmer å være russisk agent