- Forsikrer oss om at han får pakistansk advokat

Utenriksdepartementet følger med på drapssiktet norskpakistaner (74).

Utenriksdepartemenet forøker å komme i kontakt med den siktede nordmannen, som nå sitter fengslet ved denne politistasjonen.
  • Knut A. Nygaard

I går kunne Aftenposten.no fortelle at en 74 år gammel norspakistaner er siktet for drap i Pakistan. Politiet mener mannen var en av flere gjerningsmenn som tok seg inn i en bolig i Bhago i Pakistan, og skjøt en eldre mann med automatvåpen.

Utenriksdepartementet kunne i går ikke bekrefte opplysningene, men nå er de blitt orientert om arrestasjonen av pakistansk politi.

— Vi er blitt orientert av politiet i Gujrat-provinsen om at en norsk statsborger er arrestert, sier underdirektør Ragnhild Imerslund i Utenriksdepartementet til Aftenposten.no.

Hun sier at departementet følger opp denne saken på vanlig måte, som vil si å sørge for at den arresterte får en advokat.

GRAFIKK: AFTENPOSTEN.NO

Skutt hjemme

Drapet fant sted tirsdag i forrige uke. Ifølge en politirapport Aftenposten.no kjenner innholdet i, skal 74-åringen ha skutt en annen eldre mann i sistnevntes bolig i landsbyen Bhago i Pakistan, som ligger rundt 13 mil sørøst for Islamabad.

Aftenposten.no har fått bekreftet at den drapssiktede 74-åringen er far til den 28 år gamle drosjesjåføren som er siktet for drapet på Faiza Ashraf (26), som ble kidnappet og drept i Asker tidligere i år.

Politiet tror at en langvarig familiekonflikt kan være motiv for drapet. To brødre er drept i den familiekonflikten i Pakistan. Den norskpakistansk 74-åring sitter nå fenglset og siktet for drap, mens hans nevø er fenglset for drap på offerets bror.

Tar kontakt

— Vi vil forsøke å etablere kontakt med den siktede, og så forsikre oss om at han har en advokat til å hjelpe seg, sier Imerslund.

74-åringen var på vei hjem til Norge, da han ble pågrepet på flyplassen i Islamabad for en uke siden.

Aftenposten.no har fått bekreftet at den drapssiktede 74-åringen er far til den 28 år gamle drosjesjåføren som er siktet for drapet på Faiza Ashraf (26) , som ble kidnappet og drept i Asker tidligere i år.

Politisjef Nasir Mahmood Butt ved politistasjonen i Kharian. FOTO: AFTENPOSTEN.NO

Drap i 1994

Ifølge politisjef Nasir Mahmood Butt ved politistasjonen i Kharian, skal en mange år gammel konflikt mellom to familier være motivet bak drapet.

I et intervju med Aftenposten.no, gjennom en tolk, uttrykker politisjefen at han er sikker på at den norske 74-åringen er skyldig.

— Fiendeskapet mellom de to familiene startet med et drap i 1994. Drapsmannen i denne saken ble i 2006 selv drept av medlemmer av den rivaliserende familien, sier Butt.

Politisjefen vil ikke gi noen detaljer fra avhør med 74-åringen, utover at han benekter enhver befatning med drapet.

Sønn siktet for Faiza-drapet

74-åringens sønn (28) sitter for tiden varetektsfengslet, siktet for drapet på Faiza Ashraf (26) i Asker. Det er foreløpig ingen ting som tyder på at det er noen sammenheng mellom drapet i Pakistan og drapet på Faiza Ashraf. Ashraf fra Haslum i Bærum ble funnet drept natt til 25. februar, i et populært turområde på Solli i Asker.

Faiza Ashraf (26) ble drept i Asker tidligere i år. FOTO: POLITIET

Drosjesjåføren (28) er siktet for overlagt drap på Ashraf. Hun ringte selv politiet tidlig om morgenen onsdag 3. februar, og fortalte at hun var blitt bortført og lå i bagasjeromemt på en bil. Hun fortalte også hvem hun mente sto bak bortføringen, den 28 år gamle drosjesjåføren.

28-åringen ble raskt pågrepet og siktet for bortføring. Etter en tid ble også en 25 år gammel mann pågrepet, men politiet fant ikke Ashraf.

Etter å ha nektet i flere uker for at han kjenner den 25 år gamle mannen som er siktet for overlagt drap på Ashraf, sier 28-åringen nå at han kjenner mannen.