Selvmordsbombere drepte 11 i Pakistan

To selvmordsbombere slo til utenfor en politistasjon i Pakistan, og drepte minst 11 personer. Det er andre dag på rad at selvmordsbombere rammer politiet.

Politi gjør åstedsundersøkelser etter at to selvmordsbombere sprengte seg utenfor politistasjonen i Bannu i Pakistan torsdag.

Først ble byen Bannu rammet av én selvmordsbomber. Fem minutter senere sprenger en person til seg selv i luften.

Den andre selvmordsbomberen slo til i det hjelpearbeidere begynte å strømmet til stedet der den første bomben slo til, og dermed rammet de hjelpearbeiderne.

Taktikken med å ramme redningsarbeidere har vært brukt tidligere i Pakistan, men ikke ofte. Denne gangen var over halvparten av de drepte politipersonell.

I tillegg til at 11 personer ble drept i selvmordsangrepet, ble 30 personer såret, derilblant byens politimester, melder nyhetsbyrået AP. Nyhetsbyrået Reuters melder at 15 personer er drept, og 20 såret.

Angrepet skjedde i byen Bannu, 160 kilometer sørvest for Islamabad. Bomben gikk av utenfor politihovedkvarteret i byen.

Militante grupperingern har gjennomført en rekke angrep på redningsspersonell, angivelig for å undergrave publikums tillitt til den allerede svake staten. På onsdag ble ti politikonstabler og syv sivile drept i regionen til Khyber-stammen.

Ingen gruppe har tatt på seg ansvaret for torsdagens angrep, men lokale myndigheter mistenker pakistanske taliban-grupper for å stå bak.

Politiet sikrer området etter selvmordsbomber-angrepet torsdag. FOTO: KARIM ULLAH/AFP PHOTO