Verden

13 drept i angrep mot politi i Mogadishu

13 mennesker ble drept og 20 såret i et angrep mot det somaliske kriminalpolitiets hovedkvarter i Mogadishu søndag.

Angrepet søndag fant sted bare få dager etter et tilsvarende selvmordsangrep rettet mot FN og AU. Bildet viser vraket av en bil som ble ødelagt under tirsdagens angrep. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: ISMAIL TAXTA / X02644

 • Anette Aasheim
  Anette Aasheim
  Journalist

Sju av de drepte var al-Shabaab-opprørere som forsøkte å ta seg inn i bygningen, opplyser sikkerhetsminister Abdirisak Omar Mohamed ifølge NTB.

Fem politifolk var blant de 20 sårede, legger han til.

Angrepet startet med at det gikk av to bilbomber rettet mot inngangspartiet til bygningen. Deretter kom det minst to væpnede menn til fots som kjempet seg inn på innsiden av bygningen, uttalte politiinspektør Mohamed Hussein tidligere søndag.

Shabaab

Hussein mente at det var den ytterliggående islamistgruppen al-Shabaab som sto bak. På samme tid bekreftet gruppens talsmann Abdiasis Abu Musab overfor Reuters at den har påtatt seg ansvaret for søndagens angrep.

Bygningen brukes av politiet til å anholde og avhøre mistenkte opprørere.

14 drept

Angrepet søndag skjedde bare noen dager etter at 14 mennesker ble drept i et dobbeltangrep ved flyplassen i Mogadishu, rettet mot hovedkvarteret for FNs mineryddere i byen, samt hovedbasen til fredsstyrken til Den afrikanske union (AU).

Al-Shabaab påtok seg ansvar også for dette angrepet. Sju av de drepte var FN-ansatte sikkerhetsvakter. To ansatte i Norsk Folkehjelp, som har kontor i det samme området, ble såret i tirsdagens angrep. (©NTB)

Flere artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Ni personer drept i bombeangrep i Somalia

 2. NORGE
  Publisert:

  Familiefar fra Tolga skal være drept av bilbombe i Somalia

 3. VERDEN
  Publisert:

  Minst elleve døde etter bilbombe i Mogadishu

 4. VERDEN
  Publisert:

  Minst 17 drept i angrep mot hotell i Mogadishu

 5. VERDEN
  Publisert:

  14 drept i selvmordsangrep i Mogadishu

 6. VERDEN
  Publisert:

  Gatekamper i Mogadishu etter bombeangrep