Verden

Leger i Sudan: Flere drept i angrep mot demonstranter

Minst 40 mennesker er drept siden sikkerhetsstyrker mandag gikk til aksjon mot demonstranter i Sudan, ifølge leger tilknyttet protestbevegelsen.

Røyk stiger opp fra dekk antent av demonstranter i nærheten av hærens hovedkvarter i Khartoum mandag. Foto: AP / NTB scanpix
  • NTB-AP
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

En legeforening i landet opplyser at to personer mistet livet i forbindelse med sammenstøt tirsdag. En kvinne ble truffet av et streifskudd, og en 14-åring ble skutt og drept i sammenstøt i bydelen Haj Yousef i hovedstaden Khartoum.

Det samlede antallet døde over hele landet etter mandagens angrep på demonstranter er ikke kjent. I demonstrantenes leir i Khartoum tente sikkerhetsstyrkene på telt hvor det befant seg sårede mennesker, ifølge legeforeningen.

Øyenvitner forteller at paramilitære styrker tirsdag befinner seg en rekke steder i Khartoum, skriver BBC. Også i nabobyen Omdurman skal disse styrkene ha blitt utplassert.

Protestbevegelsen i landet presset hæren tidligere i år til å avsette president Omar al-Bashir. Militærjuntaen som overtok makten, nekter å innfri demonstrantenes krav om rask innføring av et sivilt styre.

Les også

Sudans militærråd skroter avtaler med protestbevegelsen

Les mer om

  1. Sudan