Ble forvekslet med Greta Thunberg i skytevideo

– Først fikk jeg panikk, sier Emmy Slinge om forvekslingen i sosiale medier.

Ikke alle skjønte at «memene» om Greta Thunberg på skytebanen ikke var ekte.

«De tre rareste døgnene i livet mitt».

Slik beskriver svenske Emmy Slinge reaksjonene i sosiale medier etter at hun forrige helg la ut en video av seg selv på skytebanen, der hun skyter med en rifle av typen AR-15.

Delt av politiker i Brasil

Til svenske medier sier 31-åringen at hun tidligere har fått høre at hun ligner litt på Greta Thunberg. Flere kommenterte også på videoen hun hadde lagt ut, at det kunne minne om den 16 år gamle svenske klimaaktivisten.

Her er Slinges originale video:

– Jeg tenkte ikke mer på det før etter at jeg hadde vært hos frisøren tirsdag kveld og hadde 500 varsler på telefonen, og alle var på portugisisk. «Nå er det noe som er blitt feil», tenkte jeg, sier Slinge til Aftonbladet.

Videoen ble først delt som et «meme», der folk spøkte med likheten til Greta Thunberg. Men enkelte tok det mer alvorlig.

Tirsdag delte den brasilianske politikeren Leticia Aguiar videoen på Twitter med teksten «til og med drittungen Greta Thunberg skyter». Det var en referanse til at Brasils president Jair Bolsonaro tidligere har kalt Thunberg en drittunge (pirralha). Innlegget er senere slettet.

Snart rant det inn med meldinger på ulike språk. Slinge forteller til Expressen at hun er blitt kontaktet av journalister fra Brasil, Tyrkia, Mexico, Canada og Tyskland, som lurte på om det var henne i videoen.

Også nyhetsbyrået APs faktasjekkere tok kontakt for å få avkreftet at videoen viser Greta Thunberg.

Hat mot Greta Thunberg

Mange påpeker at Slinge også delte en video filmet fra en annen vinkel, der likheten ikke er så stor.

Emmy Slinge la ut videoer av skytetreningen fra ulike vinkler.

I en tekst på Twitter oppsummerer Emmy Slinge selv historien og avslutter med: «Alt dette fordi jeg ligner litt på Greta? For en jævla tid vi lever i».

Les også

Greta Thunbergs dobbeltgjenger fra 1800-tallet tar av på Twitter

Greta Thunberg har denne uken deltatt på FNs klimatoppmøte i Madrid.

Det er ikke første gang Greta Thunberg-dobbeltgjengere vekker oppsikt på internett. I slutten av november gikk et bilde av gullgravere fra 1898 verden rundt.

Men Thunberg får også mye motstand, senest av USAs president Donald Trump som denne uken tvitret at hun «må jobbe med sinnemestringsproblemet sitt».

Emmy Slinge sier hun trodde hun skulle få masse hatmeldinger, men at hatet også denne gangen er blitt rettet mot Thunberg.

– Jeg mente ikke å skade Greta. Det føles ikke greit at videoen brukes mot henne, sier Slinge.