Tallet på døde stiger etter angrep i Mali

Tallet på døde soldater er oppjustert til 43 etter at militante ekstremister angrep soldater i Mali mandag, opplyser militære kilder.

Tallet på døde etter mandagens angrep på soldater i Mali er oppjustert til 43. Bildet er fra en seremoni Gao i Mali på onsdag da forsvarsdepartementet i landet holdt en begravelse for 30 av de drepte.

Soldater fra Mali og Niger ble angrepet nær byen Tbankort mens de var på patrulje. Angriperne blir omtalt som «terrorister».

Dødstallet ble først meldt å være 30 soldater og 17 jihadister. Tallet ble oppjustert etter at likene av ytterligere 13 soldater ble funnet av maliske soldater på to ulike steder.

Mandagens angrep føyer seg til en rekke terrorangrep som har drept mer enn 100 soldater i den maliske hæren de siste ukene.

Uroen i Mali begynte med et militærkupp og et påfølgende tuareg-opprør nord i landet i 2012.

En franskledet militæroperasjon presset de militante ekstremistene ut av Nord-Mali, men ekstremistene har siden vært aktive i grenseområdet mellom Mali, Niger and Burkina Faso.

FNs fredsbevarende styrke MINUSMA har vært utplassert i Mali siden 2013. Norge har bidratt til styrken blant annet med transportfly.