Verden

Sky News: Lastebilen med migranter skal ha vært del av en kolonne på tre

Lastebilen der 39 personer ble funnet døde i Storbritannia, var del av en kolonne på tre biler lastet med migranter, sier familiene til antatte ofre.

De antatte ofrenes familier sier til Sky News at lastebilen der 39 personer ble funnet døde i Essex i Storbritannia var del av en kolonne på tre kjøretøy fylt med migranter. Opplysningene er så langt ikke bekreftet fra annet hold. Foto: Stefan Rousseau / ASP / NTB scanpix

 • NTB

Det er Sky News som bringer opplysningen lørdag. Kanalen understreker at den så langt ikke kan verifisere opplysningene fra annet hold.

Anthony Dang Huu Nam, en katolsk prest fra Nghe An-provinsen i Vietnam, sier han visste om mer enn 100 personer som reiste for å starte «et nytt liv».

Han har tidligere sagt at han tror de fleste ofrene var fra fattige naboprovinser, og forteller at han har vært i kontakt med flere familier som frykter at de har slektninger blant de døde som ble funnet i lastebilhengeren i Greys i Essex.

Ifølge Sky News' kilder skal to av de tre kjøretøyene ha klart å gjennomføre reisen, mens den tredje, der ofrene ble funnet, støtte på problemer og ble forsinket.

Hvor de to andre kjøretøyene endte opp er ikke kjent.

Den britisk-baserte organisasjonen VietHome opplyser at de har mottatt bilder av nesten 20 personer som er meldt savnet i Vietnam, og som er fra 15 til 45 år. Det fryktes at disse er blant de 39 døde.

Fire personer er mistenkt i saken og avhøres i helgen av politiet. Obduksjonene av ofrene begynte fredag, og når arbeidet med det er ferdig begynner forsøket på å identifisere alle.

Les mer om

 1. Storbritannia
 2. Vietnam

Flere artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Vietnamesiske myndigheter samler DNA-prøver

 2. VERDEN
  Publisert:

  Flere pågripelser etter lastebiltragedien – tror alle 39 omkomne var fra Vietnam

 3. VERDEN
  Publisert:

  «Jeg får ikke puste.» Frykt i vietnamesiske familier etter 39 døde i container.

 4. VERDEN
  Publisert:

  39 omkom i menneskesmugling. Nå må familiene selv betale for å få dem hjem.

 5. VERDEN
  Publisert:

  «Jeg er døende og får ikke puste. Elsker dere veldig mye», skrev Pham til moren sin. Noen timer senere ble 39 personer funnet døde.

 6. VERDEN
  Publisert:

  39 personer funnet døde i lastebil i Essex