Verden

Prins Joachim stabil etter operasjon

Prins Joachims har det etter forholdene godt og tilstanden er stabil etter at han lørdag ble operert for blodpropp i hjernen, opplyser det danske kongehuset.

Prins Joachim og prinsesse Marie under feiringen av dronning Margrethes 75-årsdag i 2015.
  • NTB

Den 51 år gamle prisen ble sent fredag kveld i all hast innlagt på universitetssykehuset i Toulouse i Frankrike og operert.

Operasjonen ble betegnet som vellykket, og prinsens tilstand var søndag fortsatt stabil og etter forholdene god, opplyser det danske kongehuset.

– Prinsen fikk heldigvis profesjonell behandling i tide og har det etter omstendighetene godt, opplyser kongehusets kommunikasjonssjef Lene Balleby.

– Det er på det nåværende tidspunkt for tidlig å si hvor lenge prinsen vil være innlagt, legger hun til.

Joachim er dronning Margrethes yngste sønn, og er ett år yngre enn broren, kronprins Frederik.

51-åringen flyttet til Frankrike i fjor, hvor han begynte på den høyest rangerte lederutdannelsen i det franske forsvaret ved militærakademiet Ecolé Militaire, som første danske noensinne.

I juni opplyste forsvarsdepartementet i København at Joachim var utnevnt til ny forsvarsattaché i Paris fra 1. september.

Utnevnelsen ble oppgitt å være ledd i innsatsen for å styrke det sikkerhetspolitiske og diplomatiske samarbeidet mellom Danmark og Frankrike.

Les også

  1. Danmarks prins Joachim operert for blodpropp i hjernen

  2. Prinsen som ville bli konge

Les mer om

  1. Danmark
  2. Monarki
  3. Sykdom